0
Club Brugge
1
  • Mats Rits 33'

Vier dagen na de bittere pil van de verloren bekerfinale moesten de Buffalo's weer vol aan de bak in Play-Off 1, want Club Brugge zakte af naar de Ghelamco Arena. Dejaegere en Verstraete mochten in de basis beginnen na hun goede invalbeurt in de bekerfinale, achterin nam Rosted de plaats in van Souquet op de rechtsachter.

De Buffalo's begonnen aan de wedstrijd met heel wat drang naar voren, maar ze raakten niet veel verder dan een afgeweken afstandsschot van Verstraete en een kopbal van Sorloth op het dak van het doel. Rond het half uur kwam Brugge beter in de wedstrijd en Vormer dreigde met een schot dat via de vingertoppen van Kaminski voorlangs ging. Enkele minuten later was het wel prijs toen Rits een teruglegger hoog in doel schoot (0-1).

Nog voor de rust kreeg Yaremchuk twee prima kansen op de gelijkmaker, maar de ene werd gekeerd door Horvath en de andere kopte hij naast. Ook Sorloth kende geen succes met een stevige uithaal. In de tweede helft ging Gent op zoek naar de gelijkmaker en iets na het uur leek die ook te vallen toen Horvath een afstandsschot van Odjidja door de benen liet glippen. De VAR kwam echter tussen en het doelpunt werd alsnog afgekeurd omdat iemand in de baan van het schot buitenspel stond.

De Bruggelingen kwamen weinig in de buurt van het Gentse doel, maar toen Wesley toch eens kon uithalen, had Kaminski een goeie reflex nodig om de bal uit de rechterhoek te halen. Ook Verstraete was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn strakke uithaal spatte jammerlijk uiteen op de lat. Meteen daarna leek Vanaken aan de overkant de wedstrijd te beslissen, maar ook zijn doelpunt werd op aangeven van de VAR geannuleerd.

Zo werd het nog een erg spannende slotfase, waarin Brugge ontsnapte toen Yaremchuk tegen de lat kopte. In de rebound trapte Souquet wel binnen, maar deze keer was de VAR zelfs niet nodig om het buitenspel vast te stellen, alweer geen gelijkmaker dus. In het slot waren er nog kopkansen voor David, Yaremchuk en Sorloth, maar de eerste ging over en de andere belandden in de armen van Horvath. Brugge trok dus me de nodige moeite de zege over de streep. Gent verdiende meer, maar bleef andermaal met lege handen achter.