Play-Off 1 - Speeldag 8

Vrijdag 10-05-2019 - 20:30

R Standard de Liège R Standard de Liège 2 - 3 KAA Gent KAA Gent
"We waren al op het goede pad, enkel de punten moesten nog volgen"

Jess Thorup

Gewond, maar bijlange nog niet dood. De wilskracht die Jess Thorup tentoonspreidde voor de match was ook op het veld te zien. “We verdienden op basis van onze prestatie al meer punten. We moesten er echter blijven in geloven, de Champions League was daar nog eens het bewijs van.”

De opluchting was groot bij de Deense coach. “We waren al op het goede pad, enkel de punten moesten nog volgen. Dit is niet mijn overwinning, maar die van de hele ploeg. Het geloof is er altijd al geweest.”

Dankzij de zege blijft een Europees ticket in het vizier. “We blijven daarop jagen, maar het belangrijkste was scoren en drie punten pakken. Dit geeft een boost. We gaan nu vol voor een 6 op 6 en zien dan wel waar het schip strandt.” (RG)

"We zijn er altijd in blijven geloven"

Brecht Dejaegere

“We zijn er altijd blijven in geloven”, begon Dejaegere na afloop van de match. “Na onze goeie match is het dubbel zo mooi dat we de volle buit pakken, hier in Luik. Een verdiende overwinning! We zijn verder gegaan op ons elan na de goeie prestatie tegen Club Brugge van vorige week. We wilden tonen dat we weldegelijk in PO1 thuishoren en dat we ook nog wedstrijden kunnen winnen."

Over zijn doelpunt had Dejaegere weinig te zeggen: “Dat was een hele mooie actie van Arnaud (Souquet). Hij deed al het werk en ik moest hem gewoon maar binnentikken. Makkelijker kan niet (lacht).”

Vooraf zei onze nummer 19 dat ze het geluk zelf moesten forceren: “Dat hebben we vandaag gedaan. Iedereen gaf zich telkens dat beetje extra. Ook al zat het niet altijd mee, zelfs met een paar tegenslagen zijn we er gelukkig blijven in geloven. Ik ben tevreden dat we die mentale weerbaarheid getoond na die twee gelijkmakers. Dan doet het extra deugd om toch nog die drie punten mee naar huis te nemen.”

Volgende week staan de laatste twee wedstrijden van PO1 op het programma: op Antwerp en thuis tegen Anderlecht. “Deze zege geeft ons extra motivatie om die laatste matchen tot een goed einde te brengen. Die vijfde plaats is nog steeds een doel”, besloot Dejaegere. (TS)

"In extremis winnen is altijd leuk"

Vadis Odjidja

Ook Vadis Odjidja wist dat er nog veel mogelijk was na de 2-2: “We gaven niet op en bleven er in geloven. En dat heeft gelukkig ook geloond. We hadden enkele goeie kansen, maar die konden we jammer genoeg niet afmaken. Daardoor kon Standard tot twee maal toe gelijkmaken. Maar uiteraard ben ik ongelooflijk tevreden met deze oververdiende zege. In extremis winnen is altijd leuk.”

“De afgelopen weken waren we niet altijd op de afspraak, dat klopt. Maar toegegeven, we hadden ook telkens wat pech. Nu resteren er nog twee matchen, die we met de getoonde mentaliteit van vandaag zullen aanpakken en waar we telkens vol voor de winst zullen gaan. Deze overwinning is zeker een oppepper. Iedereen blijft knokken, voor elkaar én voor de trainer, voor de volle 100%.” (TS)