Play-Off 1 - Speeldag 8

Vrijdag 10-05-2019 - 20:30

R Standard de Liège R Standard de Liège 2 - 3 KAA Gent KAA Gent

Op Sclessin zette Thorup met Esiti en Verstraete een stevige buffer voor de verdediging neer. Dejaegere behield zijn basisplaats, David en Bezus begonnen op de bank en Yaremchuk kreeg de voorkeur op Kvilitaia. Beide ploegen konden wel een zege gebruiken als opsteker en dat leverde boeiend aanvallend voetbal op. 

Yaremchuk dook al snel twee keer gevaarlijk op in de Luikse zestien, maar kreeg daarbij zijn vizier niet scherpgesteld. Standard liet zich niet onbetuigd en een kopbal van Miangue viel op de bovenkant van de lat, terwijl Bastien naast vlamde. Nog steeds in het eerste kwartier haalde Souquet de trukendoos boven. Hij slingerde langs twee man de zestien in en bediende Dejaegere, die eenvoudig binnen tikte (0-1).

Na het flitsende openingskwartier werd het qua kansen wat minder en na een half uur moest Derijck geblesseerd naar de kant. Terwijl zijn vervanger Plastun nog klaar stond om in te vallen, profiteerde Bastien optimaal van het mannetje meer en kopte de Rouches op gelijke hoogte (1-1). De thuisploeg kende nu een betere periode en Marin schoot de beste kans op Kaminski. Ook Halilovic vond Kaminski op zijn weg, terwijl Souquet de laatste kans voor rust op de vuisten van Ochoa knalde.

Dejaegere had toen ook al geblesseerd moeten afhaken, waardoor David in de ploeg kwam. De jonge Canadees liet zich al snel opmerken met een kopbal op Ochoa en iets voorbij het uur trof hij raak. Sorloth kopte terug en David trapte lekker in de rechterhoek binnen (1-2). Standard was niet meteen in staat om de eerste Gentse zege in Play-Off 1 te dwarsbomen. Tot tien minuten voor tijd de bal in eenzelfde fase tot drie keer toe gelukkig in Luikse voeten caprioleerde en Lestienne finaal de gelijkmaker onder Kaminski kon schuiven (2-2).

Voor de zoveelste keer leken de Buffalo's niet te krijgen wat ze verdienden, maar het venijn zat helemaal in de staart. In de 94ste minuut slaagde Kvilitaia er nog in om de bal voor te zetten en David kopte in de linkerhoek binnen (2-3). Zijn tweede van de avond en zijn tiende van het seizoen, maar vooral ook de eerste driepunter die erg veel deugd deed voor elke Buffalo. Eindelijk was er loon naar werken.