• Lucas Paqueta 55'
  • Declan Rice 58'
1
  • Hugo Cuypers 25'

In de kwartfinales van de UEFA Conference League maakten de Buffalo's tegen West Ham United nog volop kans op kwalificatie na het bemoedigende 1-1 gelijkspel uit de heenwedstrijd. In vergelijking met die wedstrijd wijzigde Vanhaezebrouck zijn basiself op twee plaatsen: Fortuna startte in de plaats van Torunarigha en Samoise kwam in de ploeg, waardoor Fofana op de bank begon.

In het bijna volgelopen London Stadium ging West Ham furieus van start met enkele dreigende situaties, waaruit echter geen groot doelgevaar voortkwam. Bij de eerste tegenprik was het zelfs Gent dat dicht bij de openingstreffer kwam, maar de scherpe voorzet van Kums werd door zowel Orban als Cuypers op een haar na gemist. Gent herstelde het evenwicht en halfweg de eerste helft belandde een bal van Samoise bij Cuypers, die van dichtbij via een verdediger raak trof (0-1).

De talrijk meegereisde Buffalosupporters vierden feest en zagen enkele minuten later een nieuwe grote mogelijkheid. Cuypers werd diep gestuurd, maar zijn pass naar Orban werd nog net onderschept. Naar het einde van de eerste helft begonnen de Hammers terug wat meer druk uit te oefenen en uit een scherp aangesneden vrije trap kopte Antonio van dichtbij de gelijkmaker tegen de netten (1-1).

In de tweede helft nam de thuisploeg een verschroeiende start en Gent kwam zwaar onder druk te staan. Soucek kende pech met een poeier op de lat en Roef haalde een schot van Bowen uit de hoek. Bij een volgende aanvalsgolf belandde de bal tegen de paal, maar even voordien kreeg Okumu de bal tegen de arm, waardoor er op aangeven van de VAR een strafschop kwam. Paqueta zette die feilloos om (2-1).

De Engelse honger was nog niet gestild. Drie minuten na het strafschopdoelpunt rondde Rice een snelle tegenaanval genadeloos af met een strakke trap in de rechterhoek (3-1). De Hammers scoorden nu aan 100%, want ook de volgende kans vloog erin. Het was Antonio die via de vingertoppen van Roef zijn tweede van de avond in de rechterbovenhoek zag binnen gaan (4-1).

De Buffalo's waren uitgeteld voor kwalificatie, maar slaagden er wel in om erger te voorkomen. Bowen en Emerson dreigden met acties vanop de flanken, maar werden telkens gestuit door Roef. Het bleef bij 4-1, waardoor West Ham het ticket voor de halve finales mocht opeisen. Voor de Buffalo's werden de kwartfinales het eindstation van een memorabel Europees seizoen.