0
1
  • Darko Lemajic 54'

Na drie voorrondes hadden de Buffalo's zich gekwalificeerd voor de groepsfase van de UEFA Conference League, waarin het Estse FC Flora Tallinn de eerste hindernis vormde. Vanhaezebrouck voerde een aantal wijzigingen door en had een eerste basisplaats in petto voor Lemajic, die naast Depoitre ging postvatten voorin. Op het middenveld stond Owusu nog eens aan de aftrap, Opéri kreeg op links de voorkeur en achterin mocht Godeau starten.

Voor de Esten was het hun eerste wedstrijd ooit in een Europese groepsfase en dat inspireerde hen tot een enthousiaste start met een kopbal op Bolat en een afgeweken schot dat net over dwarrelde. Gent reageerde scherp via Bezus, maar doelman Igonen bracht nog redding. Ook een deviatie van Depoitre kende geen succes. Die lijn werd echter niet doorgetrokken, want door te veel slordigheden en een te traag tempo was het wachten tot kort voor rust op noemenswaardig gevaar. Igonen hield zijn netten echter schoon op een schot van Lemajic en een kopbal van Depoitre.

Na rust werd het tempo opgetrokken en de wedstrijd kantelde in het voordeel van de Buffalo's. Bezus en Depoitre kwamen niet tot scoren, maar tien minuten na rust was het wel raak. Bezus zette Lemajic voor doel en hij kreeg de bal wel voorbij Igonen (0-1). Drie minuten later was de Servische spits dicht bij zijn tweede van de avond, maar zijn overhoekse kopbal ging net over. Ook Depoitre kwam ei zo na tot scoren, maar Igonen haalde zijn knal nog uit de linkerhoek.

Met de kleine voorsprong bleef het opletten voor tegenprikken. Die waren zeldzaam, al raakte Sappinen wel eens tot in de Gentse kleine rechthoek, maar stuitte daar op Bolat. Invallers Mboyo en De Sart probeerden de voorsprong te verdubbelen, maar kregen hun pogingen niet gekadreerd. Dat lukte Lemajic wel met een kopbal naar de rechterhoek, maar Igonen hield de spanning erin. Een slotoffensief kreeg de thuisploeg er niet meer uitgeperst, waardoor Gent de eerste driepunter in groep B op zak kon steken.