UEFA Conference League groep B - Speeldag 6

Thursday 09-12-2021 - 18:45

KAA Gent KAA Gent 1 - 0 FC Flora Tallinn FC Flora Tallinn

De zesde speeldag van de UEFA Conference League was er eentje zonder veel belang voor de Buffalo's, die al verzekerd waren van de groepswinst en bijhorende kwalificatie voor de 1/8ste finales. Het ideale moment dus om een aantal spelers wat speelgelegenheid te bieden. Roef stond voor het eerst dit seizoen tussen de palen, op het middenveld mochten Opéri en Chakvetadze nog eens opdraven en voorin koos Vanhaezebrouck voor het onuitgegeven duo Bruno - Mboyo.

Na een gezapig wedstrijdbegin zorgde Bruno voor de eerste dreiging met een rush tot in de zestien, waar hij aan zijn truitje neergetrokken werd. Scheidsrechter Sjöberg liet begaan en er was ook geen VAR om in te grijpen. De bezoekers moesten de wedstrijd ondergaan, maar het tempo lag te laag om hen echt in de problemen te brengen. Al ontsnapten ze wel toen Ngadeu op de bovenkant van de lat kopte. Kort voor rust waren er twee aardige kopkansen voor Mboyo, maar eerst mikte hij naast en bij zijn tweede poging zat er nog een verdediger tussen.

Dan begon de tweede helft een pak beter. Mboyo zette Bruno schuin voor doel en die trof netjes raak met een overhoeks schot dat via de paal binnen ging (1-0). Het tempo lag hoger dan voor rust en daar had Flora het moeilijk mee. Een lobpoging van Chakvetadze mislukte en Bezus zag een mooie kans nog op de lijn gestuit. De ingevallen Tissoudali kwam op aangeven van Odjidja schuin voor doel, maar Igonen hield de Esten in de partij.

In de slotfase speelde Flora alles of niks, op zoek naar de gelijkmaker. Gent verzuimde ettelijke keren om het af te maken op de tegenaanval, maar mocht ook Roef bedanken. De Gentse doelman had nauwelijks werk, maar ineens vuurde Lilander een geweldige pegel af, die Roef met een knappe redding uit de bovenhoek haalde. Aan de overkant kwam Depoitre nog dicht bij de 2-0, maar Igonen stond andermaal pal. De vierde zege in zes groepswedstrijden kwam niet meer in gevaar, waardoor de Buffalo's hun groepswinst extra in de verf zetten met 13 op 18.