RFS
0
1
  • Joseph Okumu 73'

Met de 2-2 uit de heenwedstrijd moesten de Buffalo's nog vol aan de bak in en tegen het Letse RFS. Vanhaezebrouck koos achterin voor het trio Ngadeu - Okumu - Godeau en voorin begonnen Tissoudali en Bruno aan de partij. Net als in de heenwedstrijd timmerden de Letten achterin alles dicht, waardoor de Buffalo's van bij de start op de helft van de thuisploeg kampeerden.

Hjulsager zette met een afstandsschot doelman Cerniauskas voor het eerst aan het werk, Operi mikte een vluchtschot over. Tal van hoekschoppen leverden niks op, De Sart was wel gevaarlijk met enkele pogingen vanop afstand, maar ook die leverden geen voorsprong op. Kort voor rust kreeg Ngadeu een grote schietkans in de zestien, maar hij mikte over. En ook De Sart kende geen geluk toen zijn bal op de lat belandde.

Geen voorsprong dus aan de rust, ondanks de dominantie, en dat scenario zette zich verder in de tweede helft. Opnieuw kamperen rond de Gentse zestien, maar ook nu hield Cerniauskas zijn ploeg overeind. De doelman, ook al sterk in de heenwedstrijd, pareerde schoten van Odjidja, Operi en Castro-Montes. Twintig minuten voor tijd zorgde Okumu dan toch voor de verlossing. Op voorzet van De Sart buffelde hij de bal onhoudbaar onder de lat binnen, eindelijk stond de meer dan verdiende voorsprong op het bord (0-1).

Twee minuten later besliste Depoitre ei zo na de partij helemaal, maar schuin voor doel knalde hij nog net over. De thuisploeg moest nu toch op zoek naar de gelijkmaker en kroop uit de egelstelling. Aanvankelijk moest Bolat enkel een vrije trap wegboksen, maar het werd toch nog even warm in een gevaarlijke scrimmage voor zijn doel. Het overwicht op het veld werd niet echt vertaald op het scorebord, maar de 0-1 volstond wel voor de kwalificatie voor de Play-Off ronde.