RKS Rakow Czestochowa
1
  • Andrzej Niewulis 64'
0

In de Play-Off ronde van de UEFA Conference League streden de Buffalo's tegen het Poolse Rakow Czestochowa voor een ticket voor de groepsfase. Vanhaezebrouck bracht voor de heenwedstrijd in Polen Depoitre aan de aftrap. Achterin vormden Okumu, Ngadeu en Hanche-Olsen het defensieve trio.

Czestochowa had in de vier voorafgaande voorrondewedstrijden geen enkel tegendoelpunt geslikt en ook Gent had het niet makkelijk met het stugge blok. De Buffalo's domineerden wel, maar kwamen moeilijk tot uitgespeelde kansen. Doelman Kovacevic was wel bij de pinken bij een uithaal van Hjulsager en vooral oog in oog met Tissoudali, die vrij voor doel de bal er niet in kreeg. De thuisploeg raakte niet verder dan een afstandsschot van Rundic dat net over vloog.

Nog geen doelpunten dus voor rust, maar Gent duwde door in het begin van de tweede helft.Kovacevic tikte een indraaiende hoekschop van Odjidja nog net over, Hjulsager miste een volley naast, Tissoudali werd afgeblokt en een kopbal van Fortuna werd uit de hoek gehaald.

Bolat had tot dan een kalme avond, pas in de 64ste minuut dwong de thuisploeg een eerste hoekschop af. Het ondenkbare gebeurde: de hoekschop belandde via De Sart ongelukkig in de voeten van Gutkovskis, die Bolat geen kans gaf (1-0). Twee minuten later zette Depoitre Tissoudali op weg naar een snelle gelijkmaker, maar via de vingertoppen van Kovacevic belandde de bal jammerlijk op de paal.

De thuisploeg, tevreden met de onverhoopte voorsprong, kroop nu nog meer in zijn egelstelling. De Buffalo's probeerden wel, maar kregen de muur niet meer gesloopt. Gent keerde zo terug naar huis met een vermijdbare nederlaag en nog heel wat werk op de plank voor de terugwedstrijd.