Maccabi Haïfa
1
  • Frantzdy Pierrot 4'
KAA Gent - Maccabi Haïfa

De Buffalo's hadden een achterstand op te halen in de terugwedstrijd tegen Maccabi Haïfa, maar kon daarvoor niet rekenen op de steun van de twaalfde man. Om veiligheidsredenen werd de wedstrijd immers achter gesloten deuren afgewerkt. Vanhaezebrouck koos voor Roef tussen de palen en opteerde voor het spitsenduo Tissoudali - Depoitre. Kums (geblesseerd) en De Sart (geschorst) ontbraken beiden, waardoor Tissoudali de gelegenheidsaanvoerder werd. Op het middenveld kreeg Hong het gezelschap van Gerkens en Gandelman.

Het doelpuntje achterstand goedmaken was uiteraard de eerste stap, maar na amper vier minuten sloeg het noodlot toe. Een schijnbaar ongevaarlijk schot van Pierrot week af op Kandouss en dwarrelde zo over Roef in doel (0-1). Een horrorstart voor de Buffalo's, die daardoor de klus een flink stuk moeilijker zagen worden. Gent probeerde de bakens te verzetten, maar raakte moeilijk in de zestien van de bezoekers. AFstandspogingen van Kandouss en Samoise misten het doel.

Pas kort voor rust leek Gent het slot van de deur te krijgen, maar Watanabe kopte op het dak van het doel en Keouf stopte een schot van Tissoudali. In de tweede helft leek Gent het tempo wat op te drijven en op aangeven van Hong mikte Tissoudali een grote kans op de gelijkmaker over. Tissoudali vond steeds beter zijn draai en kwam nog enkele keren dicht bij een doelpunt, maar twee keer werd hij gestuit door Keouf en eenmaal sprong een verdediger bij voor de doellijn.

In minuut 69 was het dan eindelijk toch raak voor Tissoudali. Met een afgeweken schot wist hij eindelijk Keouf te verslaan (1-1). Enkele minuten later leek de wedstrijd helemaal te kantelen toen Sundgren met een tweede gele kaart van het veld gestuurd werd. In het slotkwartier kwam Haïfa niet meer onder de Gentse druk uit en de gevaarlijke fasen volgden elkaar in sneltempo op. Gerkens zag een schot nog afgeblokt, waarna een schot van De Vlieger nog afweek en net over ging.

Keouf had heel wat moeite met een schot van Sonko en Kandouss kopte een van de vele voorzetten nipt naast. De grootste kans was nog voor Watanabe die van dichtbij op doel kopte, maar Keouf had nog een wereldsave in huis en behoedde zijn ploeg daarmee voor verlengingen met een man minder. Ondanks de druk en de kansen wisten de Buffalo's het verdiende tweede doelpunt niet meer te maken, waardoor het Europees avontuur in mineur eindigde.