UEFA Europa League groep I - Speeldag 3

Thursday 24-10-2019 - 18:55

KAA Gent KAA Gent 2 - 2 VfL Wolfsburg VfL Wolfsburg
"Dit punt vanavond voelde als een overwinning"

Jess Thorup

“We hebben ervoor gevochten”

Roman Bezus

"We hebben ons goed herpakt"

Vadis Odjidja

In extremis haalden onze Buffalo’s een punt tegen het Duitse Wolfsburg. Geen eenvoudige wedstrijd, zo vond ook kapitein Vadis Odjidja: “We toonden iets te veel respect in het begin. Daardoor kregen we heel ongelukkig en eigenlijk te snel een doelpunt tegen. Dan viel die 0-2 en dat was een beetje een reality check voor ons. Maar we hebben ons goed herpakt door meer druk te zetten en aanvallender te voetballen. Ik zag nadien ook meer strijd, wat wel nodig was.”

Daaruit vloeide de aansluitingstreffer van Yaremchuk voort. “In het laatste kwartier van de eerste helft kwamen we er meer door. In de tweede helft waren we ook baas, dus 2-2 was een meer dan terechte uitslag.”

“Het was niet gemakkelijk want Wolfsburg loerde op de counter. Toch lukte het ons om er door te komen. Akkoord, we hebben weinig kansen gehad, maar daar waren wel goeie kansen. Om dan in de laatste minuut die gelijkmaker scoren is extra leuk (lacht).” (TS)

“Euforische taferelen op het einde”

Vadis Odjidja

"Ik train er veel op"

Roman Yaremchuk

Terug rechtkrabbelen nadat de Wolven je voor dood hebben achtergaten - hoedje af. “Een fantastisch gevoel”, beschreef Roman ‘Chuckchuck’ Yaremchuk zijn emoties. Net toen Gent de doodsteek leek te krijgen, gaf hij een elektroshock - een knal die plots heel het stadion wakker schudde. “De perfecte goal”, noemde hij zijn beauty. “Ik train er veel op” - het was er aan te zien.

Tijdens de rust was de hoop weer aanzienlijk. “Toen we de kleedkamer binnenstapten, geloofden we er zeker nog in. Één of zelfs drie punten. Een gelijkmaker in de laatste minuut voelt echter als een overwinning. Wolfburg is een stevige, goed gedisciplineerde ploeg - een ‘big team’. In dat opzicht is het zeker geen slecht resultaat, maar eigenlijk moeten we voor eigen publiek de drie punten kunnen thuishouden. We kunnen veel beter dan we hier hebben getoond”.

De Buffalo’s zitten alleszins im Zeitplan om een Europese overwintering onder de kerstboom te leggen - op schema om zich met de groten te mengen na de winterbreak. “Dat is ons doel. Op verplaatsing wordt het natuurlijk moeilijker om iets te rapen, maar als we dat in Duitsland doen, zullen we er heel dicht bij zijn”. Een lach vol zelfvertrouwen volgde. Auf Wiedersehen. (RG)

"Ik wil de supporters bedanken voor hun steun”

Roman Yaremchuk