UEFA Europa League groep I - Speeldag 3

Thursday 24-10-2019 - 18:55

KAA Gent KAA Gent 2 - 2 VfL Wolfsburg VfL Wolfsburg

Op de derde speeldag van de groepsfase van de UEFA Europa League stonden de twee leiders in groep I tegenover elkaar in de Ghelamco Arena. Een boeiend duel tussen de ongeslagen co-leider uit de Bundesliga en de Buffalo's die in eigen huis niks laten liggen. Thorup kon beroep doen op zijn type-elftal en bracht dat dan ook aan de aftrap.

De beginfase was echter volledig voor de Duitsers, die Gent meteen onder druk wisten te zetten. Na amper drie minuten leverde dat al resultaat op, toen Weghorst een voorzet vanop rechts makkelijk binnen duwde (0-1). De Nederlander was even nadien opnieuw gevaarlijk, maar Kaminski pareerde met de vuisten. Wolfsburg had de greep op het middenveld, waardoor de Buffalo's niet in hun spel geraakten. Niet dat de bezoekers een hele resem kansen creëerden, maar efficiënt waren ze wel. BIj een snelle tegenaanval hield Victor Plastun af en schoot overhoeks binnen (0-2).

Wolfsburg leek een makkelijke avond te hebben en Victor liet nog de kans liggen om de wedstrijd helemaal te beslissen. In het derde kwartier kwam Gent beter in de wedstrijd en Yaremchuk bracht terug hoop in de Gentse harten: met een heerlijke knal vanop ruim 20 meter vloog de aansluitingstreffer in de rechterhoek binnen (1-2).

Met hernieuwde moed namen de Buffalo's een goede start in de tweede helft en ze braken het overwicht van de Duitsers. De kansen kwamen nu vlotter, maar een schot van David werd afgeblokt en Yaremchuk kopte voorlangs. Pervan wist een schot van David te pakken in twee tijden en ook Kaminski moest nog aan de slag. Bij een gevaarlijke scrimmage stond hij pal en even later had hij een knappe reflex in huis op een afgeweken schot.

Het thuispubliek stuwde de Buffalo's vooruit en een kwartier voor tijd was de gelijkmaker ei zo na een feit. Bezus zette zich sterk door en veroverde twee keer na elkaar de bal, waarna hij de bal voor doel bracht, maar de deviatie van de eveneens ingevallen Kvilitaia scheerde de buitenkant van de paal. Gent liet het hoofd niet hangen en bleef erin geloven. Toen het er niet meer leek in te zitten, gooide Dompé in de 94ste minuut nog een goeie voorzet voor doel. Yaremchuk was er als de kippen bij om de bal tegen de netten te trappen en de Ghelamco Arena in totale euforie te brengen (2-2). 

Door de hardbevochten gelijkmaker hielden Wolfsburg en Gent elkaar in evenwicht, waardoor ze ook de leiding bleven delen in groep I van de UEFA Europa League.