UEFA Europa League groep I - Speeldag 6

Donderdag 12-12-2019 - 21:00

KAA Gent KAA Gent 2 - 1 FC Olexandriya FC Olexandriya
“Ongeslagen en groepswinnaar, dat had niemand gedacht”

Jess Thorup

"Proficiat aan heel KAA Gent!"

Vadis Odjidja

"Groepswinst en niet verliezen, dan heb je het goed gedaan"

Sven Kums

12 punten, afsluiten met winst en groepswinnaar. Een puike prestatie, zo vond ook Sven Kums: “We wilden absoluut winnen om eerste te eindigen en daardoor eventueel een iets gemakkelijkere loting te hebben, al is dat natuurlijk geen zekerheid. We zijn alleszins blij dat we opnieuw voor eigen publiek gewonnen hebben."

De mannen van Thorup waren onklopbaar tijdens de groepsfase, met drie overwinningen en drie keer een gelijkspel: “Of ik het verwacht had? Goh, niet echt. De andere tegenstanders blijven drie sterke ploegen dus we wisten vooraf dat het niet gemakkelijk ging worden. Maar als je dan groepswinnaar wordt en niet verliest, dan heb je het wel goed gedaan.”

Maandag volgt de loting voor de volgende ronde: “Een specifieke voorkeur voor een bepaalde ploeg heb ik niet. Voor mij maakt het niet echt uit. We zullen wel zien. Het blijft aan ons om er het beste van te maken en ons doel is om zo ver mogelijk te geraken”, besloot Kums. (TS)

"Nu zover mogelijk gaan"

Laurent Depoitre

"Heel blij met de groepswinst"

Roman Bezus

Roman Bezus zorgde voor zowel de eerste als de tweede assist van de wedstrijd, met telkens Laurent Depoitre als doelpuntenmaker: “Ik ben echt heel blij met de groepswinst en natuurlijk ook met mijn assists. Wie ik in de volgende ronde wil? (lacht) Ik weet het niet. Voor mij maakt het niet uit. Een haalbare kaart is natuurlijk beter, maar uiteindelijk zal je sowieso tegen een sterke ploeg uitkomen als je doorstoot. Groepswinnaar zijn blijft uiteraard mooi voor zowel de ploeg als voor de supporters en de club.”

Over de wedstrijd had Bezus dit te zeggen: “Het was een schitterende eerste helft met veel kansen. We startten heel sterk, maar we hadden de match al sneller kunnen en moeten doodmaken. De mogelijkheid om een derde te scoren was er maar het lukte niet. Anders konden we de wedstrijd al sneller beslist hebben en was de tweede helft minder spannend geweest.”

“Natuurlijk was het leuk om eens tegen een Oekraïense ploeg te spelen. Nadien heb ik wat gebabbeld met enkele spelers van Oleksandriya, dat is wel tof.” (TS)

"Vooraf nooit gedacht hier te staan"

Thomas Kaminski

"Ongeslagen in deze groep"

Igor Plastun