• Laurent Depoitre 7', 16'
FC Olexandriya
1
  • Denys Miroshnichenko 54'

Al voor de slotspeeldag van de groepsfase waren de Buffalo's al zeker van de volgende ronde van de UEFA Europa League, maar de groepswinst stond wel nog op het spel. Ngadeu zat een schorsingsdag uit, waardoor Lustig naar het centrum van de verdediging doorschoof en Castro-Montes op de rechtsachter begon. De andere flank werd bezet voor Asare, op het middenveld kreeg Bezus een basisplaats.

Van bij de aftrap spatte het zelfvertrouwen er vanaf bij de Buffalo's, die gretig begonnen en al snel een eerste keer dreigden via Yaremchuk. In de 7de minuut stuurde Bezus Depoitre mooi diep en hij schoot in de rechterhoek raak (1-0). Luchkevych miste de kans op de gelijkmaker en twee minuten later brak dat de bezoekers zuur op. Castro-Montes eingde een rush op de rechterflank met een voorzet naar Bezus, die kopte naar Depoitre en die legde zijn tweede van de avond binnen (2-0).

De verdediging van Olexandriya had het knap lastig met de Gentse aanvalsgolven en het was doelman Pankiv die zijn ploeg overeind hield bij twee doelpogingen van Yaremchuk. Bezus zette Depoitre op weg naar een hattrick, maar deze keer trapte Depoitre in het zijnet. Met een fraai hakje draaide Depoitre ook eens de rollen om en bracht daarmee Bezus in schietpositie, maar andermaal stond Pankiv in de weg.

Olexandriya mocht blij zijn dat het maar 2-0 stond aan de rust en kwam met een ander gelaat uit de kleedkamer. De Buffalo's leunden wat terug en de bezoekers namen het commando over. Al na tien minuten hadden ze de aansluitingstreffer te pakken, een verwoestend afstandsschot van Miroshnichenko in de linkerhoek (2-1).

Ondertussen was Wolfsburg op voorsprong gekomen tegen Saint-Etienne, waardoor Gent de zege moest vasthouden om als groepswinnaar te eindigen. Het leek echter voor de nodige nervositeit te zorgen, want van het uitstekende spel voor rust was ineens geen sprake meer. Olexandriya maakte zelfs gelijk, maar de buitenspelvlag ging terecht de lucht in.

Bezus kopte wel nog een hoekschop van Odjidja in de handen van Pankiv, maar het was toch vooral voor het doel van Kaminski dat het meeste te beleven viel. Tretyakov liet een wenkende kans onbenut en Plastun greep enkele keren erg gevat in om gevaarlijke voorzetten nog onschadelijk te maken.

In de laatste tien minuten kreeg Gent terug wat meer grip op de wedstrijd en de bezoekers werden wat verder van het doel weggehouden. De ingevallen Dompé schoot naast en Castro-Montes mikte over. Chakvetadze schoot wel tussen de palen, maar Pankiv stond op de juiste plaats. De Buffalo's trokken de drie punten over de streep en verzekerden zich zo van groepswinst, voor Wolfsburg. Met 12 op 18 mocht Gent terugblikken op een erg geslaagde groepsfase.