UEFA Europa League groep L - Speeldag 1

Donderdag 22-10-2020 - 21:00

FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec 1 - 0 KAA Gent KAA Gent

Op de openingsspeeldag van de groepsfase van de Europa League was het voor coach De Decker weer flink puzzelen geblazen. Met Bolat, Owusu, Odjidja en Chakvetadze ontbraken heel wat sleutelspelers. Achterin koos De Decker voor een onuitgegeven centraal duo met Ngadeu en Hanche-Olsen. Op het middenveld begonnen Marreh en Botaka in de basis en voorin kreeg Kleindienst de voorkeur op Depoitre.

De Buffalo's namen de wedstrijd meteen in handen en de kansen bleven niet lang uit. Yaremchuk haalde met een fraaie actie de achterlijn en hij vond ook nog Bukari voor doel, maar hij werd nog gestuit door doelman Nguyen. Wat later kwam Yaremchuk op aangeven van Ngadeu zelfs alleen voor de doelman, maar zijn stifter ging net over het doel. Liberec kwam nauwelijks in de buurt van Roef en toen dat toch eens gebeurde, zat Marreh er met een scherpe ingreep tussen.

Iets voor het half uur schoot Koscelnik ei zo na in eigen doel, maar tot zijn opluchting belandde de bal op de paal. Een minuut later had diezelfde Koscelnik nogmaals het geluk aan zijn zijde toen zijn mislukte schot aan de overkant de ideale voorzet bleek voor Yusuf, die de bal onder Roef binnen schoot (1-0). Gent was wat van slag door die onverwachte achterstand en vond nog moeilijk openingen tegen de stugge Tsjechen, waardoor het met een achterstand de rust in ging.

Met hernieuwde moed kwamen de Buffalo's uit de kleedkamer en dat leidde bijna tot een snelle gelijkmaker, maar Kleindienst schoot de open kans naast. Gent drong aan, maar bleef onzorgvuldig in de afwerking. Een schot van Kleindienst werd nog afgeblokt en Nurio vlamde een wenkende kans over.  Gent had meer dan 70% balbezit en Roef stond werkloos toe te kijken, maar de Tsjechen verdedigden hun krappe voorsprong met overgave.

De Decker trachtte het tij nog te keren met de inbreng van Depoitre en Niangbo en die waren beiden nog dicht bij de gelijkmaker. Depoitre kopte twee hoekschoppen binnen het doelkader, maar Nguyen hield zijn netten schoon. En ook bij een geweldige doorsteekpass van Kums naar Niangbo zat de doelman er opnieuw tussen. Het slotoffensief leverde niks meer op en zadelde Gent op met een stevige Europese kater.