SCR Altach
1
  • Louis Ngwat-Mahop 5'

Nog voor de start van de Jupiler Pro League begon het Europese avontuur van de Buffalo's tegen het Oostenrijkse SCR Altach in de derde voorronde van de UEFA Europa League. Aanwinsten Sylla en Marcq stonden aan de aftrap, op rechts mocht Birger Verstraete in de basis starten.

Altach had al verschillende Europese wedstrijden en een competitiematch in de benen en begon dan ook scherp aan de partij. Het verraste bij een vrije trap, die eerst tegen de lat werd gekopt, maar vervolgens kopte Ngwat-Mahop de rebound wel binnen (0-1). Twee minuten later voorkwam Kalinic nog erger door een schot uit de rechterhoek te halen. Het sein voor Gent om de partij in handen te nemen en Kubo stelde doelman Kobras een eerste keer op de proef met een strak afstandsschot.

Sylla kwam twee keer dicht bij de gelijmaker, maar strandde eerst op Kobras en daarna devieerde hij van dichtbij voorlangs. De verdiende gelijkmaker hing in de lucht, maar Simon kende pech toen zijn kanonskogel op de lat uiteenspatte. Het doel van de bezoekers leek wel behekst, want ook een vrije trap van Milicevic zoefde rakelings naast.

De Gentse storm ging in het eerste kwartier na rust wat liggen, waardoor de bezoekers twee keer gevaarlijk kwamen opzetten. Eerst tikte Kalinic een afstandsschot over de lat en even later hield hij de snelle Ngwat-Mahop van een doelpunt. Het vaatje bij de Oostenrijkers raakte stilaan leeg en ze ontsnapten toen een bal van Sylla op de lat strandde. Ook Mitrovic was er dichtbij met een harde kopbal, maar Kobras ranselde die nog uit de hoek.

Uiteindelijk moest de doelman zich toch gewonnen geven toen de ingevallen Coulibaly hem tegenvoets klopte (1-1). Opluchting bij de Gentse supporters en de ploeg stoomde door op zoek naar de winst. En het slotoffensief leverde nog kansen op, maar Coulibaly vond Kobras op zijn weg en Kubo schoot een teruglegger van Dejaegere over.

Ei zo na tekende Sylla in de 93ste minuut alsnog voor de winnende treffer, maar zijn vrije trap strandde... op de paal. Voor de derde keer voorkwam het doelkader een Gentse treffer, waardoor het bij een 1-1 gelijkspel bleef.