UEFA Europa League voorrondes - Speeldag 4

Donderdag 15-08-2019 - 20:30

KAA Gent KAA Gent 3 - 0 AEK Larnaca AEK Larnaca

Jess Thorup

"We zijn door, mét een clean sheet, en dat is wat telt"

Brecht Dejaegere

De 3-0 winst was ruim voldoende voor de kwalificatie voor de volgende ronde, al was het wachten tot de 64ste minuut voor het eerste doelpunt. “Het begin verliep wat moeilijk”, gaf Brecht Dejaegere toe. “Het duurde even vooraleer die goal viel. We wisten allemaal dat het een wedstrijd ging worden waar we niet op achterstand mochten komen. Anders was onze opdracht nog moeilijker geweest en moesten we gepast kunnen reageren. Maar gelukkig was dit niet nodig. Na het openingsdoelpunt hielden we de controle over de match en gaven we weinig weg. Voor de 1-0 verliep het iets stroever. Maar we zijn door, mét een clean sheet, en dat is wat telt.”

Dejaegere speelde op rechts, een positie waar hij graag speelt maar ook eentje waar hij ook heel veel op en af moest lopen.“Er wordt inderdaad heel veel verwacht, dus op het einde zat ik er wat door. Maar uiteraard doe je dit voor de ploeg dus dat is geen enkel probleem. Dan doe je dat graag. Ook het nieuwe systeem bevalt me zeker wel. We moeten enkel wat dominanter proberen zijn in balbezit. Maar dat komt goed, ik heb er vertrouwen in."

In de Play-Off ronde komt Rijeka uit Kroatië op bezoek. Zij schakelden het Schotse Aberdeen uit. Maar eerst volgt de thuismatch tegen Oostende op zondag. “Voor mij maakt het niet uit of we nu tegen Aberdeen of tegen Rijeka hadden moeten spelen. Om door te gaan moeten we beide kunnen verslaan. Het volgende doel: winnen over twee matchen en naar de groepsfase gaan.” (TS)

"Steeds rustig gebleven en niet beginnen wanhopen"

Laurent Depoitre

"Na die goal van Laurent wist ik: dit geven we niet meer weg"

Vadis Odjidja

"De clean sheet is belangrijker dan mijn goals"

Jonathan David