• Laurent Depoitre 64'
  • Jonathan David 94', 96'
AEK Larnaca
0

In de derde voorronde van de UEFA Europa League keerden de Buffalo's met een 1-1 gelijkspel terug uit Larnaca en was het zaak om de kwalificatie in de eigen Ghelamco Arena veilig te stellen. Thorup koos voor het eerst voor het duo Yaremchuk - Depoitre voorin. Daarachter werd David geposteerd en ook Dejaegere keerde terug in de basis. Larnaca kwam met dezelfde elf aan de aftrap als in de heenwedstrijd.

Net als in de heenwedstrijd begon Larnaca met veel enthousiasme aan de partij, maar kansen leverde dat niet op. Halfweg de eerste helft schakelde Gent een versnelling hoger en ineens regende het kansen. Een schot van Yaremchuk week af in hoekschop, Dejaegere vlamde net over en Yaremchuk devieerde een bal van Plastun naast. Maar het was vooral doelman Ramirez die de hoofdrol opeiste. Met fenomenale reflexen haalde hij een kopbal van Plastun en een schot van Yaremchuk nog uit de rechterhoek.

De bezoekers overleefden de Gentse stormloop en putten daar moed uit voor de tweede helft. In het eerste kwartier na rust dwongen ze ook enkele grote kansen af, maar een schot van Trickovski week nog af en Kaminski keerde een schot van Giannou met een voetreflex. De Buffalo's waren gewaarschuwd en namen het commando terug over. Iets voorbij het uur brak Depoitre de bal heerlijk in de rechterbovenhoek te vlammen (1-0).

Ondanks de voorsprong bleef het uitkijken voor een tegendoelpunt op de counter, wat tot verlengingen kon leiden, maar de bezoekers slaagden er niet meer in om de Gentse defensie te verontrusten. In de blessuretijd nam David de laatste twijfel weg toen hij door Verstraete werd gelanceerd en rustig afwerkte (2-0). In de laatste minuut van de extra tijd deed hij er zelfs nog eentje bij, deze keer na een splijtende pass van Odjidja (3-0).

Gent had de verdiende kwalificatie op zak en plaatste zich zo voor de Play-Off ronde van de UEFA Europa League, waarin het Kroatische HNK Rijeka wachtte.