Voorbeschouwing KAS Eupen - KAA Gent

Voorbeschouwing KAS Eupen - KAA Gent

Speeldag 25 - Jupiler Pro League - 03-02-2018 om 20:00 u

Op de 25ste speeldag van de Jupiler Pro League staan de Buffalo's voor hun verste verplaatsing van het seizoen, naar Eupen. De aftrap in het Kehrwegstadion wordt zaterdagavond gegeven om 20u00 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

Het wordt niet alleen een lange trip naar de Oostkantons, er worden ook winterse omstandigheden verwacht met heel wat sneeuwval. Een nieuwe test dus voor de Buffalo's, die nog ongeslagen zijn in 2018. Zeker als je er rekening mee houdt dat Eupen in het eigen Kehrwegstadion al niet meer verloor sinds half november. Met Club Brugge, Charleroi, Sint-Truiden en Waasland-Beveren kregen ze nochtans allemaal ploegen uit de linkerkolom over de vloer.

Na 20 speeldagen stonden de Panda's nog troosteloos laatste, met vijf punten achterstand op Mechelen. Maar dankzij de goede resultaten raakte Eupen ondertussen weg van de laatste plaats. Met vijf punten achterstand op Oostende en twee punten voorsprong op Mechelen lijkt de degradatiestrijd vooral tussen Eupen en Mechelen uitgevochten te worden. De Oostkantonners zullen dus met het mes tussen de tanden aan de aftrap verschijnen, elk punt kan van goudwaarde zijn op het einde van de rit.

Ondertussen stomen de Buffalo's aan de andere kant van het klassement lustig door. Nadat een lange inhaalrace Gent terug in de top-zes bracht, zijn ondertussen ook Antwerp en Sint-Truiden voorbijgestoken. Er is nog achterstand op de ploegen in de top-drie, maar ze komen toch stilaan in het vizier, als je rekening houdt met de halvering van de punten bij de start van Play-Off 1.

Het lijstje geblesseerden bij Gent blijft nog steeds aanzienlijk. Christiansen (kuit), Simon (enkel), Esiti (heup), Machado (spierscheur), Neto (knie) en Horemans (kruisband) waren al buiten strijd, nu is daar ook nog Kalu bijgekomen door hinder aan de knie. Vanderhaeghe weerhield uiteindelijk een 21-koppige selectie voor de trip naar Eupen.

Herbekijk de voorbeschouwing van Yves Vanderhaeghe: "Opletten voor euforie na Brugge"

De wedstrijd in het Kehrwegstadion zal geleid worden door Lawrence Visser en zijn assistenten Jo De Weirdt en Ruben Wyns. Vierde scheidsrechter is Ken Vermeiren.

Kan je er niet bij zijn in Eupen maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zaterdagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

KAS Eupen - KAA Gent in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2016-2017: 3-2
  • 2015-2016: KAS Eupen in tweede klasse
  • 2014-2015: KAS Eupen in tweede klasse
  • 2013-2014: KAS Eupen in tweede klasse
  • 2012-2013: KAS Eupen in tweede klasse
  • 2011-2012: KAS Eupen in tweede klasse
  • 2010-2011: 0-3
  • 2009-2010: KAS Eupen in tweede klasse
  • 2008-2009: KAS Eupen in tweede klasse
  • 2007-2008: KAS Eupen in tweede klasse

Website tegenstander

www.as-eupen.be