Erik Johansson tekent voor 4 seizoenen

Erik Johansson tekent voor 4 seizoenen

Erik Johansson, een 26-jarige Zweedse centrale verdediger met Champions League-ervaring heeft zonet een contract voor 4 seizoenen ondertekend. Johansson komt over van Malmö waarmee hij vorig seizoen in de Champions League aantrad tegen onder meer Juventus en Atletico Madrid. Johansson zal spelen met rugnummer 5.

foto's: Belga Image

Michel Louwagie:

"Voor deze transfer moet ik een pluim geven aan onze scouting want zij zijn degenen die Johansson op het spoor kwamen. Niet simpel want net zoals wij ervoor moeten zorgen dat de club op een hoger niveau komt, moeten de scouts ook op zoek naar spelers met een hoger niveau en komen ze dus in het vaarwater van meer gerenommeerde clubs.  De transfer zelf was absoluut geen gemakkelijke bevalling. Malmö hoopt nog steeds zich te kwalificeren voor de Champions League en ze waren dan ook niet geneigd om Erik te laten gaan, in eerste instantie vroegen ze zelfs vier miljoen euro. Daarnaast was er ook interesse van andere ploegen, met name van Hannover. In principe kunnen wij met een dergelijke ploeg budgettair niet concurreren, maar wij hebben het belangrijke voordeel dat we rechtstreeks gekwalificeerd zijn voor de Champions League. Johansson is international bij Zweden en speelde de laatste wedstrijden als titularis. De belangrijkste redenen waarom hij voor Gent kiest zijn de Champions League en het feit dat hij hier doorgroeimogelijkheden ziet. Daarom was hij ook bereid zijn looneisen te matigen."

Hein Vanhaezebrouck:

"We waren al lang op zoek naar een extra centrale verdediger, we wisten dat we achteraan nog iets nodig hadden. Vorig jaar deden we een goede zaak met Lasse Nielsen. Chapeau trouwens voor onze scouting daarin: wie durft immers een centrale verdediger te halen die het seizoen daarvoor degradeerde? Vorig seizoen hebben we centraal achterin gelukkig weinig blessurelast gehad. Dit jaar staan ons echter meer wedstrijden te wachten van een zwaarder kaliber.  Erik is 26 jaar, international en hij speelde vorig jaar Champions League. Hij voldoet perfect aan het profiel dat we zochten: een stevige kerel met een sobere stijl en voetballende kwaliteiten. Hij kan sturing geven aan zijn medeverdedigers en is zoals de meeste Scandinavische spelers heel nuchter in de omgang."

Erik Johansson:

"Voor ik naar hier kwam sprak ik met enkele spelers die hier al waren zoals Magnus Eriksson, Guillermo Molins en Par Zetterberg (allebei ex-Anderlecht). Allen waren ze positief over de Belgische competitie. Maar natuurlijk speelde de Champions League een grote rol in mijn keuze. Vorig seizoen speelden we met Malmö tegen Juventus, Atletico Madrid en Olympiacos and it was amazing. Als voetballer het hoogste niveau waarop je kan spelen. Dat wil ik terug beleven. Maar KAA Gent is ook een club die enorm aan het groeien is en dat over een prachtig stadion beschikt. Net als vele andere Scandinavische voetballers droom ik van de Premier League, die competitie krijgen we immers met de paplepel mee in Zweden. Maar het Belgische voetbal zit in de lift dus dit is een ideale stap voor mij. Mijn belangrijkste kwaliteiten? Ik ben groot, goed in de lucht, heb een goede passing en ik bewaar het overzicht."

N.B. Omdat Malmö zich opnieuw wil plaatsen voor de Champions League, keert Johansson pas na 22 juli terug. Eerst wacht hem immers nog de tweede kwalificatieronde met Malmö tegen het Litouwse FK Zalgiris Vilnius (hij is geschorst voor het eerste duel).