Welkom op onze nieuwe website!

Welkom op onze nieuwe website!

Welkom op onze vernieuwde, responsieve website. Bij dit redesign hadden we één simpele richtlijn, namelijk ervoor zorgen dat bezoekers van onze site de belangrijkste info snel terugvinden. Daartoe hebben we onze homepagina opnieuw ontworpen en de menu's iets logischer en duidelijker proberen maken. Tot slot is het onze ambitie om elk jaar opnieuw mee te strijden om Europees voetbal. Daarom kon een meertalige site niet uitblijven. Deze laatste functie wordt weliswaar pas in de komende weken uitgerold.

Een homepagina met de belangrijkste info in één oogopslag

Op de homepagina dompelen we de bezoeker direct onder in de voetbalsfeer van KAA Gent met enkele mooie foto's. Wie op zoek is naar de info over de volgende wedstrijd(en), het klassement of de volgende trainingen, vindt die vanaf nu ook in één oogopslag aan de linkerkant van de homepagina. 

Zaken waarvan we weten dat mensen er het meest naar op zoek gaan werden allen op de homepagina geplaats (Tickets, Fanshop, Horeca, Events, etc.). Het belangrijkste nieuws staat nu ook steeds 'IN THE PICTURE'. Via de blauwe menubalk bovenaan kan je direct naar het nieuws- en video-overzicht gaan.  

Nieuwe menu's met een logische opbouw

We herbekeken de opbouw van onze menu's en hebben geprobeerd deze zo logisch mogelijk op te bouwen ( zie Home, Tickets & abonnementen, Team, Fans, Stadion, Business en Onze club). Er kwam ook een nieuw menu (Onze club) waar we onze waarden en geschiedenis uit de doeken doen. Omdat ons logo en onze roepnaam niet in alle delen van de wereld even onomstreden zijn, voegden we ook meer uitleg toe over ons logo en het gebruik ervan (zie 'Logo' en 'Native Americans').

Bij het herdesignen van de site hebben we geprobeerd een duidelijkere navigatiestructuur met toepasselijke submenu’s uit te bouwen. En als je iets niet vindt is er steeds de nieuwe zoekfunctie 'Zoek van A tot Z'.

Verschillende categorieën in een vernieuwd nieuwsoverzicht 

Vanaf heden wordt al het nieuws ingedeeld in categoriën die het zoeken zullen vergemakkelijken. Onderaan een bepaald nieuwsbericht krijg je vanaf nu ook de laatste berichten uit dezelfde categorie. Die categoriën zijn Algemeen, Community, In the picture, Supporters, Team en Ticketing.

Bij de nieuwsberichten werden gekozen voor een iets groter lettertype en werden de kolommen van de detailpagina’s wat smaller gemaakt om de leesbaarheid te vergroten. 

Het videogedeelte van de site is wat meer in de kijker gezet en makkelijker bereikbaar via de homepagina bovenaan

Work in progress

Omdat we, net als bij de uitbouw van onze club, gestaag te werk gaan, zullen we sommige zaken in de komende weken nog aanpassen en/of verder uitbouwen (bvb. de meertaligheid).  Wie zelf nog suggesties heeft, kan deze uiteraard steeds aan ons doorspelen!