Met UiTPAS Gent naar KAA Gent

Met UiTPAS Gent naar KAA Gent

Op 11 oktober tekenen KAA Gent en de Stad Gent een overeenkomst waardoor KAA Gent officieel UiTPAS-partner wordt. Voor elke thuiswedstrijd in de reguliere competitie van de Jupiler Pro League en voor vriendschappelijke wedstrijden zijn voortaan 150 kaarten te koop aan kansentarief. Zo krijgt iedereen de kans om een wedstrijd van KAA Gent bij te wonen.

KAA Gent heeft een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Meestappen in het UiTPAS-verhaal past dan ook volledig in het kader van de communitywerking van de club.

Annelies Storms, Patrick Lips, Resul Tapmaz en Wim Beelaert: de Stad Gent, KAA Gent en de communitywerking Voetbal in de stad maken wedstrijden van de Buffalo's bereikbaar  voor alle Gentenaars.

 

Kansentarief

Supporters die een UiTPAS met kansentarief hebben krijgen zo de kans om een wedstrijd bij te wonen met maar liefst 80% korting op hun ticket. De eerste wedstrijd waarvoor dit geldt is de match tegen Waasland-Beveren die op zondag 6 november gespeeld wordt.

Per UiTPAS kan 1 ticket aangekocht worden. Tickets kunnen aangekocht zolang de voorraad strekt aan de ticketbalie in de Ghelamco Arena tijdens de voorverkoop, niet op de dag van de wedstrijd zelf.

De voorverkoop van elke wedstrijd start zes weken voor de wedstrijd. Wat voor iedereen geldt, geldt ook voor de houders van een uitpas met kansentarief: snel zijn is de boodschap.

UiTPAS

UiTPAS Gent is een vrijetijdspas waarmee iedereen die in Gent wil genieten van vrije tijd (zoals cultuur, sport en jeugdactiviteiten) punten kan sparen en inruilen voor leuke voordelen. Voortaan kan je dus ook in de Ghelamco Arena een punt sparen met je UiTPAS én genieten van de omruilvoordelen van UiTPAS.

Gentenaars die recht hebben op verhoogde tegemoetkoming of in schuldbemiddeling zijn bij het OCMW hebben recht op een UiTPAS met kansentarief. Zij krijgen dankzij hun UiTPAS automatisch korting bij deelname aan vrijetijdsactiviteiten.

Praktisch

UiTPAS is te koop in de Stadswinkel, bij de Jeugddienst, in de hoofdbibliotheek Zuid, het Mobiel Dienstencentrum en bij Uitbureau. De basisprijs is €5, het jeugdtarief tot 18 jaar is €2 en mensen die recht hebben op het kansentarief betalen €1.

UiTPAS met kansentarief is enkel in de Stadswinkel te koop.  Verhoogde tegemoetkoming wordt automatisch toegekend op basis van een specifieke uitkering, hoedanigheid (vb. wezen) of wanneer het inkomen onder een grensbedrag valt. Iedereen die in aanmerking komt voor een UiTPAS met kansentarief en er nog geen heeft, ontvangt hiervoor in de loop van november een brief. Wie denkt in aanmerking te komen voor verhoogde tegemoetkoming kan een inkomensonderzoek laten doen bij zijn/haar mutualiteit.

Wie een UiTPAS koopt, krijgt al meteen enkele welkomstvoordelen: een gratis zwembeurt, een gratis museumbezoek, drie welkomstpunten en een handig gadget. Iedere pashouder krijgt ook reductie bij een museumbezoek in Gent en bij De Centrale.

Meer info over de UiTPAS lees je via deze link.