Voorbeschouwing KAA Gent - Waasland-Beveren

Voorbeschouwing KAA Gent - Waasland-Beveren

Speeldag 10 - Jupiler Pro League - 14-10-2017 om 20:30 u

Op speeldag 10 van de Jupiler Pro League krijgt KAA Gent in de uitverkochte Ghelamco Arena het bezoek van Waasland-Beveren. De aftrap wordt zaterdagavond gegeven om 20u30 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

Tijdens de interlandbreak wisten Moses Simon (met Nigeria) en Stefan Mitrovic (met Servië) een WK-ticket te bemachtigen. Lovre Kalinic zag hoe Kroatië een plek in de barrageduels afdwong en maakt dus ook nog kans op een trip naar Rusland. Maar nu gaat de focus van de internationals weer volledig naar de Jupiler Pro League, waarin de Buffalo's de draad terug opnemen tegen Waasland-Beveren.

Het wordt zaterdagavond ook de vuurdoop van kersvers hoofdtrainer Yves Vanderhaeghe. Door de interlandbreak kreeg hij wat extra inlooptijd om de spelers te leren kennen, al ontbraken er wel wat spelers door interlandverplichtingen. Waasland-Beveren wordt al meteen een stevige waardemeter, want met beperkte middelen is de ploeg een van de revelaties van dit seizoen. Philippe Clément verliet afgelopen zomer Club Brugge om het voor het eerst als hoofdcoach te proberen en dat blijkt tot nu toe een voltreffer te zijn. Met fris aanvallend voetbal staan de Waaslanders op een knappe achtste plaats en er werd al enkele keren stevig uitgehaald. 5-1 tegen Eupen, 3-0 tegen Antwerp en 0-3 op het veld van Oostende. 

Het wordt dan ook een belangrijke uitdaging om de vlot scorende Waaslanders aan banden te leggen, want met 21 gemaakte doelpunten (in 9 wedstrijden) moeten ze enkel leider Club Brugge laten voorgaan (22 goals). De Buffalosupporters geloven alleszins in een wederopstanding, want de Ghelamco Arena is nog maar eens uitverkocht voor dit duel. Kunnen de Buffalo's de lijn van de vorige vier seizoenen doortrekken? Toen pakten ze thuis steeds de volle buit tegen Waasland-Beveren, dat enkel in 2012 punten kon rapen in Gent.

In de eerste selectie van Yves Vanderhaeghe als Gent-coach werden 21 spelers opgenomen. Kenny Saief (deels meetrainend met de groep) en Louis Verstraete (nog 2 à 3 weken out na operatie aan de sinussen) kwamen daar logischerwijs niet in voor. Mamadou Sylla ondervond hinder aan de hamstrings, maar raakt mogelijks speelklaar en maakt wel deel uit van de selectie. Ook Thomas Matton is er terug bij na zijn blessure. Thomas Foket timmert ondertussen aan de weg terug en doet wedstrijdritme op bij de beloften.

Herbekijk de voorbeschouwing van Yves Vanderhaeghe: "Ik verwacht een scherpe groep"

De wedstrijd tegen Waasland-Beveren zal geleid worden door Sebastien Delferière, bijgestaan door zijn assistenten Yves De Neve en Kevin Monteny. Vierde scheidsrechter is Lawrence Visser.

Kan je er niet bij zijn in de uitverkochte Ghelamco Arena, maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zaterdagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

KAA Gent - Waasland-Beveren in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2016-2017: 2-0
  • 2015-2016: 2-1
  • 2014-2015: 4-1
  • 2013-2014: 2-0 / Play-Off 2A: 2-1
  • 2012-2013: 0-2
  • 2011-2012: Waasland-Beveren in tweede klasse
  • 2010-2011: Waasland-Beveren in tweede klasse
  • 2009-2010: -
  • 2008-2009: -
  • 2007-2008: -

Waasland-Beveren ontstond pas in 2010 toen Red Star Waasland hernoemd werd en op de Freethiel ging spelen

Website tegenstander

www.waasland-beveren.be