KAA Gent zal gewelddadige supporter sanctioneren

KAA Gent zal gewelddadige supporter sanctioneren

KAA Gent zal de zwaarst mogelijke maatregelen treffen tegen de man die zondag na de wedstrijd KAA Gent – R Charleroi SC gewelddaden pleegde. De dader verschijnt in juni voor de correctionele rechtbank op verdenking van slagen en verwondingen. Hij kreeg ook onmiddellijk drie maanden stadionverbod opgelegd. KAA Gent wacht de uitspraak van de rechtbank af en zal nadien beslissen welke sancties de club als organisator zal nemen.

KAA Gent tolereert geen enkele vorm van agressie en weert alle individuen die een bedreiging vormen voor de familiale sfeer eigen aan de Ghelamco Arena. “We are one family, we are Buffalo” is geen loze slogan! Daarom zal voortaan nog strenger opgetreden worden tegen rustverstoorders of supporters die het reglement van inwendige orde niet naleven.

Ook bij uitwedstrijden duldt de club geen enkele vorm van geweld of vernielingszucht: KAA Gent heeft de voorbije jaren een positieve reputatie opgebouwd in binnen- en buitenland en wil dat zo houden. We kunnen niet toelaten dat enkele individuen het voetbalplezier van duizenden anderen vergallen.