Vooruitblik met Hannes Van Der Bruggen

Vooruitblik met Hannes Van Der Bruggen

Exact vier jaar geleden maakte Hannes Van Der Bruggen zijn debuut voor KAA Gent. De tegenstander toen was Club Brugge. Vandaag kan de middenvelder op dezelfde plek zijn honderdste competitiewedstrijd voor de Buffalo’s spelen. Een gesprek met de jubilaris. 

Tijdens ons vorige gesprek stond de teller op 92 competitieduels. Heb je jouw boekhouding bijgehouden?

“(lacht) Ik weet dat het dit weekend mijn honderdste partij voor KAA Gent kan worden. Het zou symbolisch zijn, want ik maakte mijn debuut eveneens op Jan Breydel. Al hoop ik dat we er nu een beter resultaat neerzetten (Brugge won met 3-0, red.). Ach, het was toen een vreemde situatie. Er stond niks meer op het spel en Francky Dury gaf enkele jongeren hun kans. Ik trainde slechts een volle week mee met de A-kern. Vier jaar later mijn honderdste wedstrijd kunnen spelen, is zeer fijn. Ondertussen heb ik al heel wat meegemaakt bij deze club.”

Welke wedstrijd is jou het meeste bijgebleven?

“Dat is onze gewonnen thuiswedstrijd tegen Club Brugge van eerder dit jaar. De eerste grote zege in de Ghelamco Arena. En dat tegen Club Brugge: fantastisch! Ook de openingswedstrijd tegen Stuttgart was heel bijzonder. Maar mocht ik dit weekend mijn honderdste partij spelen én winnen, zou dat waarschijnlijk mijn mooiste moment worden. Het zou de kers op de taart zijn.”

De voortekenen zijn alvast goed. Jullie verloren dit seizoen nog niet van blauw-zwart.

“Dat willen we uiteraard graag zo houden. Weet je, op Club spelen we meestal een goede wedstrijd. Tijdens de reguliere competitie hadden we er evengoed drie punten kunnen pakken. We hadden veel meer balbezit en enkele prima kansen. Ach, het wordt zondag in ieder geval een beladen partij. Als we winnen doen we een uitstekende zaak in het klassement. Al denk ik dat een overwinning een grotere must is voor Club dan voor ons. Dat beseffen ze zelf ook.”

Na de wedstrijd tegen Charleroi had iedereen het over titelstress. Is daar deze week aan gewerkt?

“Iedereen had een gesprek met Eva, onze psychologe. Maar eerlijk gezegd merk ik niks van die zogenaamde titelstress. Niet in de spelersgroep en niet bij mezelf. Kijk, zoiets wordt snel gezegd als je eerste staat. Toen we tweede stonden nam niemand dat woord in de mond. Het is gewoon een gevolg van de positie waarin we staan.”

Moses Simon geeft KAA Gent 80% kans op de titel. Hoe ziet jouw Play-offbarometer er op dit moment uit?

“Het is enorm moeilijk om er percentages op te kleven. Niemand kan met zekerheid zeggen welke ploeg kampioen zal worden. Momenteel ligt het momentum wel een beetje bij Anderlecht. Zij zijn de ploeg in vorm, spelen goed voetbal en kregen een mentale boost na hun overwinning tegen Club. Maar elke week schuift men een andere titelkandidaat naar voren, alles kan dus snel veranderen.  Ik geef Anderlecht, Club en Gent dan ook elk 33,3% kans. (lacht)”

(JVDV)

Foto: Yves Masscho