4 jaar Ghelamco Arena!

4 jaar Ghelamco Arena!

Vandaag exact 4 jaar geleden beleefden we met zijn allen de officiële opening van de Ghelamco Arena. Op 17 juli 2013 werd tijdens de eerste galamatch in onze nieuwe thuisbasis met een 2-0 overwinning meteen de maat genomen van het Duitse VfB Stuttgart. Hoogstwaarschijnlijk een gunstig voorteken voor de vele mooie Europese avonden die nog zouden volgen. 

Meteen na de wedstrijd werd met een fantastische lichtshow, begeleid door de Gentse wereldsterren 2 Many Dj's, duidelijk dat KAA Gent vanaf dan klaar was om geschiedenis te schrijven. Wat ook gebeurde.

Belgische en Europese successen

2 jaar na de opening werd 21 mei 2015 de eerste datum die voor een collectief Gents delirium zorgde. Die dag werd tegen Standard Luik de allereerste Gentse landstitel veroverd. Daarna volgde een kampioenenviering die zijn gelijke niet kent in de recente Belgische voetbalgeschiedenis: 125000 Gentenaars en Buffalo's juichten succescoach Hein Vanhaezebrouck en zijn discipelen toe tijdens een triomfantelijke bootjestocht doorheen de Gentse binnenwateren. 

De daaropvolgende Champions Leaguecampagne deed in België en Europa nog meer monden openvallen. Na een tegenvallende 1 op  9 in de 3 eerste wedstrijden werden drie overwinningen op rij behaald tegen kleppers als Valencia, Olympique Lyon en Zenit Sint-Petersburg. Voor het eerst in 15 jaar slaagde een Belgische club erin te overwinteren in de Champions League

Ook vorig seizoen nadien werd opnieuw een fantastisch Europees parcours afgelegd. Na het doorworstelen van twee voorrondes werd opnieuw de poulefase gehaald, ditmaal van de Europa League. Na een superspannende ontknoping in Turkije op de laatste speeldag, werd opnieuw Europees overwinterd. In de Round of 32 werd vervolgens de latere Engelse vice-kampioen Tottenham Hotspur uitgeschakeld, o.a. dankzij een fantastische 1-0 thuisoverwinning

Na 4 seizoenen Ghelamco Arena is het duidelijk: het nieuwe stadion heeft ons naar hogere sferen gestuwd, zowel sportief als budgetair. Daarbij hebben onze supporters een niet te onderschatten rol gespeeld door jaar na jaar met meer aanwezig te zijn zodat we steeds vaker voor een uitverkocht huis spelen. 

Ook in het 5e jaar in de Ghelamco Arena gaan we opnieuw voor het hoogst mogelijke!

Nagenieten van de opening?

>> Herlees hier nog eens de nieuwsberichten van toen.

>> Herbekijk hier de filmpjes van de opening of bekijk de afspeellijst "Opening Ghelamco Arena" op YouTube!