Voorbeschouwing KAA Gent - R Charleroi SC

Voorbeschouwing KAA Gent - R Charleroi SC

Speeldag 20 - Jupiler Pro League - 21-12-2017 om 20:30 u

Speeldag 20 van de Jupiler Pro League is breed uitgesmeerd over vier dagen, KAA Gent moet donderdagavond om 20u30 aan de bak tegen R Charleroi SC in de Ghelamco Arena. Alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

Met KAA Gent en R Charleroi SC staan twee ploegen tegenover elkaar die het verliezen in de competitie al een tijdje verleerd zijn. De Carolo's zijn al zeven competitiewedstrijden ongeslagen, de Buffalo's hebben een reeks van zes op de teller staan. De laatste Gentse competitienederlaag dateert al van eind oktober, uitgerekend op het veld van Charleroi. Gent werd toen wel het slachtoffer van een scheidsrechterlijke dwaling, omdat in de slotminuten geen strafschop werd toegekend na overduidelijk handspel van Baby, ondanks de aanwezigheid van de videoref.

Het leverde de Buffalo's een wrange nasmaak op, een gevoel dat ze vorig weekend op Sclessin nog eens pijnlijk herhaald kregen. Opnieuw was er een videoref aanwezig, maar ook deze keer besloot de scheidsrechter om op eigen houtje een perfect geldig kopbaldoelpunt van Gigot toch af te keuren. Verbijstering op alle banken en weg was de Gentse driepunter. Desondanks hield het gelijkspel Gent stevig in de top-zes, maar het werd zo wel de kans ontnomen om twee punten dichter te sluipen richting Charleroi, de tegenstander van donderdagavond. De kloof in het klassement blijft daardoor status quo op een aanzienlijk aantal van tien punten, maar dat hadden er dus heel wat minder kunnen zijn.

Het doet echter geen afbreuk aan de knappe prestaties van Charleroi, die onder leiding van Félice Mazzu andermaal een ijzersterk seizoen spelen, ondanks de relatief beperkte middelen. De Carolo's begonnen sterk aan de competitie, maar wie verwacht had dat ze wel zouden terugvallen, moest de voorbije weken grondig zijn mening herzien. De verplaatsingen naar Antwerp en Waasland-Beveren - twee andere seizoensrevelaties - werden als een stevige test aanzien, maar beide werden glansrijk gewonnen. De absolute uitschieter kwam er echter op het veld van Anderlecht met een klinkende 1-3 zege, waardoor de tweede plaats wat steviger in hun bezit kwam.

Voor Gent of Charleroi komt er donderdagavond dus mogelijks een eind aan een knappe ongeslagen reeks. Dat belooft een spannende strijd te worden, want van de voorbije vijf confrontaties won elk er eentje en eindigde het drie keer in een gelijkspel. De Buffalo's kunnen een zege alleszins goed gebruiken om de kloof met de Zebra's wat kleiner te maken en zich daarnaast wat steviger in de top-zes te nestelen. Geen overbodige luxe met nog een verplaatsing naar Anderlecht voor de boeg, de derde in het klassement.

Yves Vanderhaeghe moet het donderdag stellen zonder zijn vertrouwde rechtsachter Dylan Bronn, hij zit een schorsingsdag uit nadat hij zijn vijfde gele kaart kreeg op Standard. Brecht Dejaegere keert dan weer terug uit schorsing en maakt dus deel uit van de 21-koppige selectie. Voor Renato Neto en Franko Andrijasevic komt deze wedstrijd nog te vroeg. 

Herbekijk de voorbeschouwing van Yves Vanderhaeghe: "Moeten van niemand schrik hebben"

De wedstrijd in de Ghelamco Arena zal geleid worden door Jonathan Lardot, bijgestaan door Laurent Conotte en Florian Lemaire. Vierde scheidsrechter is Luc Wouters.

Kan je er niet bij zijn in de Ghelamco Arena, maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan donderdagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

KAA Gent - R Charleroi SC in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2016-2017: 1-0 / Play-Off 1: 1-1
  • 2015-2016: 1-3
  • 2014-2015: 2-2 / Play-Off 1: 1-1
  • 2013-2014: 2-1
  • 2012-2013: 1-2
  • 2011-2012: Charleroi in tweede klasse
  • 2010-2011: 2-1
  • 2009-2010: 2-1
  • 2008-2009: 2-0
  • 2007-2008: 2-1

Website tegenstander

www.sporting-charleroi.be