Zuiddag 2015 bij de Buffalo's

Zuiddag 2015 bij de Buffalo's

Vandaag is Zuiddag. Hanna, Lotte en Sybren, drie geëngageerde jongeren, gingen een dag aan de slag bij de communitywerking van KAA Gent in de Ghelamco Arena. Hieronder hun verslag.

Wij zijn drie scholieren die vandaag ten voordele van Zuiddag een dag hebben meegedraaid als polyvalent medewerker bij de communitywerking van KAA Gent, georganiseerd door Voetbal in de stad.

Zuiddag is een organisatie die scholieren een kans geeft om geld in te zamelen voor een goed doel:  Nicaraguaanse jongeren meer, betere en duurzame toekomstmogelijkheden bieden door hen mee het initiatief te laten nemen in de cacaosector.

Voor we aan de slag gingen, wisten we nog niet dat deze job eigenlijk perfect in het kader zou passen van Zuiddag, aangezien beiden zich inzetten voor mensen uit kansengroepen. Communitywerking draagt via KAA Gent een steentje bij aan de lokale gemeenschap. Deze organisatie bewijst ook dat KAA Gent meer is dan alleen een voetbalploeg.

Voetbal in de stad houdt zich vooral bezig met sociale projecten voor Gentenaars uit kansengroepen. De communitywerking verzorgt ook de stadionrondleidingen of de begeleiding van supporters met een beperking in het stadion. Het is jammer dat niet veel mensen deze organisatie kennen, hoewel ze fantastisch maatschappelijk werk levert.

Vandaag hebben wij bijvoorbeeld PET-flesdopjes uit het stadion verzameld om op die manier de opleiding van blindgeleidehonden te financieren. Een andere taak die ons werd toegewezen was het sorteren van gebruikte spelerskledij om te gebruiken bij verschillende projecten, bijvoorbeeld de KAA Gent Homeless Blue White van dak- en thuisloze Buffalo's.

Scholieren die ook deelnamen aan Zuiddag kwamen in de loop van de loop van de dag een kijkje nemen hoe het er bij ons eraan toeging. Ze namen een interview af en maakten enkele foto’s. Hun job was het meewerken bij Mediaraven, een organisatie die jongeren kansen wil geven in de media.