Buffalo's blijven er niet mee zitten!

Buffalo's blijven er niet mee zitten!

Buffalo's, als het even wat minder gaat, blijft dan niet bij de pakken zitten. Praat erover, vraagt hulp, beweeg en pak het aan voor het een echt probleem wordt.

 

De campagne "Buffalo's blijven er niet mee zitten" wil de veerkracht van de Buffalosupporter verhogen en het thema bespreekbaar maken.

Stadionactie

In de rand van de wedstrijd KAA Gent - KV Kortrijk (27/11/2016) wordt het thema geestelijke gezondheid onder de aandacht gebracht. Doel is om dit belangrijke thema, waar helaas nog een taboe over heerst, bespreekbaar te maken en de veerkracht van onze supporters te vergroten.

We verdelen zondag 10.000 buttons met daarop onze campagneslogan. Fietsende Buffalo's die hun fiets correct stallen rond de Ghelamco Arena krijgen een unieke zadelhoes. Op de promenade vind je informatie en kan je een boodschap kwijt op onze wensmuur.

Waarom?

In onze samenleving lijkt het niet zo simpel om het mentaal evenwicht te bewaren. In de Gezondheidsenquête (2013) geeft een derde van de bevolking (32%) van 15 jaar en ouder aan last te hebben van psychische problemen (bv. zich gestresseerd voelen of gespannen zijn, verdrietig of gedeprimeerd zijn of niet kunnen slapen vanwege grote zorgen). Vooral bij onze actieve bevolking (van 25 tot 55 of 65 jaar) staat de geestelijke gezondheid onder druk.

Samenwerking

Deze campagne is een initiatief van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ), Logo Gezond Plus en Voetbal in de stad, de communitywerking van KAA Gent.

Meer informatie op www.geestelijkgezondgent.be