Vooruitblik met Lasse Nielsen

Vooruitblik met Lasse Nielsen

‘Ik ben hier om te blijven’, verkondigde Lasse Nielsen een jaar geleden in ons clubblad Wigwam. De verdediger werd op dat moment uitgeleend door het Nederlandse NEC. Wel… hij is gebleven. Nielsen tekende deze zomer een driejarig contract bij de Buffalo’s en beschaamt dat vertrouwen niet. Tegen Sint-Truiden wil de Deen zijn uitstekende seizoensbegin verderzetten.

De perschef kreeg maar liefst vier interviewaanvragen voor je. Een teken dat je goed bezig bent.

“(grijnst) Normaal blijf ik liever een beetje op de achtergrond, dat is aangenamer. Ik vind het moeilijk om mijn eigen prestaties te beoordelen. Van buitenaf zie je zoiets makkelijker. Maar dat ik momenteel zoveel lof krijg, is natuurlijk fijn. Waarschijnlijk komt het doordat ik de volledige voorbereiding meemaakte dit seizoen. Ik miste enkel de partij tegen Bordeaux en één training door een teenblessure. Nooit eerder heb ik zoveel gelopen als deze zomer.”

Je leek nochtans op weg naar het Franse Nantes. Waarom koos je uiteindelijk voor een verlengd verblijf in Gent?

“Ik had nood aan rust in mijn carrière. Misschien kon ik elders meer verdienen, maar dit was de veiligste keuze. Ik voel me hier uitstekend en bovendien spelen we dit seizoen Champions League. Nantes, daarentegen, zal waarschijnlijk moeten vechten tegen de degradatie. Er stond me ook een lange aanpassing te wachten, want iedereen spreekt er Frans. Hier is Engels de voertaal.”

Je moest wel veel geduld uitoefenen. Er werd eerst beslist om de optie niet te lichten.

“Dat maakte het niet gemakkelijk. Door de onzekerheid moesten mijn vriendin en ik de huur van ons appartement stopzetten. Zoniet, riskeerden we een fikse boete. We trokken een weekje in bij Nicklas (Pedersen, red.) en logeren sindsdien op een hotel. Gelukkig verhuizen we vrijdag eindelijk naar ons nieuwe huis, in het centrum van Gent.”

Dit weekend zakt promovendus Sint-Truiden af naar de Arteveldestad. Wat weet je over die ploeg?

“Het hotel waar ik verbleef had slechts twee TV-kanalen: Eén en Canvas. Veel beelden heb ik dus nog niet kunnen zien. (lacht) Tijdens de analyse van de coach zal ik mijn schade ongetwijfeld inhalen. Ik hoorde dat ze enkele prima aanvallers hebben die sterk zijn in één-tegen-één-situaties. Ook hun leidersplaats verraadt dat het zondag niet gemakkelijk wordt. Ik herinner me trouwens dat Moeskroen vorig seizoen in dezelfde situatie stond, toen we ze ontmoetten. Hopelijk kunnen we hetzelfde resultaat neerzetten (Gent won toen met 2-1, red.).”

Waarschijnlijk speel je opnieuw met Erik Johansson aan je zijde – ook een Scandinaviër. Hoe verloopt de samenwerking?

“Hij past zeer goed in de spelersgroep en is een uitstekende voetballer. Het is nog wat zoeken naar zijn beste positie in de driemansdefensie, maar daar komen we binnenkort wel uit. Een Scandinaviër mogen verwelkomen is trouwens altijd fijn. Hij spreekt Deens, dus kan ik in mijn moedertaal met hem communiceren. Tijdens de wedstrijd houden we het uiteraard bij Engels. Het zou anders ingewikkeld worden voor Asare en Rafinha. (schaterlacht)”

(JVDV)
Foto: Yves Masscho