Christophe Lepoint naar Charlton Athletic

Christophe Lepoint naar Charlton Athletic

Christophe Lepoint verlaat KAA Gent en gaat voor Charlton Athletic spelen, de ploeg van Guy Luzon die uitkomt in de Championship, de Engelse tweede klasse. Lepoint kwam in 2009 over van het toenmalige Excelsior Moeskroen en speelde meer dan 100 wedstrijden voor KAA Gent. Christophe werd erg gewaardeerd door de supporters. Dat bleek vorig seizoen nog duidelijk toen hij door de supporters als meest verdienstelijke speler verkozen werd en zo de Jean-Claude Bouvytrofee verdiende. KAA Gent wil Christophe dan ook bedanken voor zijn verdiensten bij onze club en we wensen hem een mooi vervolg van zijn carrière in Engeland.

Christophe Lepoint: voorop in de strijd (*)

Na vijf jaar dienst verlaat Christophe Lepoint KAA Gent. Hij trekt naar het Engelse Charlton Athletic.

Christophe Lepoint werd in 2009 overgenomen van Excelsior Moeskroen. Zijn strijdershart maakte hem meteen bijzonder populair bij de KAA Gentsupporters.  In zijn eerste seizoen voor KAA Gent speelde hij niet minder dan 45 wedstrijden in competitie, beker en Europa. KAA Gent sloot – met Lepoint telkens in de basis – het seizoen 2009-2010 af op een historische tweede plaats na een memorabele 6-2 overwinning tegen Club Brugge en met bekerwinst tegen Cercle Brugge (0-3).

Op 19 mei 2010 maakte hij zijn debuut voor de Rode Duivels in de vriendschappelijke interland tegen Bulgarije. Na 43 minuten scoorde hij daarbij zijn eerste doelpunt voor de nationale ploeg. In zijn tweede interland enkele weken later, tegen Finland, raakte hij ernstig geblesseerd aan de knie.

Christophe Lepoint knokte zich na een maandenlange revalidatie opnieuw in de ploeg. Op 31 januari 2011 liep het echter opnieuw mis. Hij brak zijn scheenbeen bij een verkeersongeval en was opnieuw voor 6 maanden out.

Na zijn revalidatie leek Lepoint zijn oude niveau niet meer te halen, waardoor KAA Gent hem besloot uit te lenen aan Waasland-Beveren. Na een dramatische eerste seizoenshelft haalden de Buffalo’s  – ook onder druk van de slechte resultaten - hem opnieuw aan boord. Hij speelde dat seizoen nog 8 wedstrijden waarin hij  één keer scoorde.

In seizoen 2013-14 wordt Christophe Lepoint kapitein van KAA Gent. Hij speelde 35 wedstrijden en scoorde 2 keer. Omwille van zijn mentaliteit op het veld wordt hij door de supporters uitgeroepen tot meest verdienstelijke speler van het seizoen.

Hoewel KAA Gent zich op het middenveld flink versterkte, stond Christophe Lepoint ook in zijn laatste seizoen bij KAA Gent 17 keer tussen de lijnen. Met 4 doelpunten in de bekerwedstrijden tegen UR Namur en Lommel United, legde hij mee de basis van een nieuwe geslaagde bekercampagne.

Christophe Lepoint speelde tussen 2009 en 2015 124 officiële wedstrijden voor de Buffalo’s  (98 competitiewedstrijden, 18 bekerwedstrijden, 8 Europese wedstrijden). Daarin scoorde hij 19 doelpunten. 

Merci Christophe!

(*) tekst door Wim Beelaert (Voetbal in de Stad) - communitymanager KAA GENT