Next Match Antwerp - KAA Gent

Next Match Antwerp - KAA Gent

Speeldag 19 - JPL - 07-01-2023 om 20:45 u

Exact een week in het nieuwe jaar en onze Buffalo's maken zich op voor de verplaatsing naar Antwerp. Wil jij het duel tussen de huidige nummer 3 vs. nummer 5 in de stand live volgen? Bekijk hieronder alle ticketinfo.

PERSCONFERENTIE MET HEIN VANHAEZEBROUCK

COMBIREGELING

We beschikken over 791 tickets in het uitvak op de Bosuil. De combiregeling is van kracht. Iedereen moet mee met bus van een erkende supportersclub.

MEER INFO

SELECTIE

HEAD TO HEAD

PRE-MATCH FACTS

  • Royal Antwerp bleef ongeslagen in de laatste zeven Jupiler Pro League-ontmoetingen met KAA Gent (W6, G1) en won elk van de laatste vijf wedstrijden in die periode met één doelpunt verschil.
     
  • Royal Antwerp won de laatste drie thuisduels met KAA Gent in de Jupiler Pro League, nadat het slechts twee punten pakte uit de voorgaande zes ontmoetingen met de Buffalo's op de Bosuil (G2, V4).
     
  • De laatste drie Jupiler Pro League-duels van Royal Antwerp eindigden allemaal in een gelijkspel, de laatste keer dat de Great Old vier keer op rij gelijkspeelde in de competitie was in 1990 (toen ook 4).
     
  • KAA Gent hield in elk van de laatste drie Jupiler Pro League-matchen de nul en kan voor het eerst sinds november-december 2016 vier clean sheets op rij behalen (toen ook 4).
     
  • Alleen OH Leuven (11) en Zulte Waregem (10) pakten dit Jupiler Pro League-seizoen meer punten na een achterstand dan Royal Antwerp (8), dat elk van de laatste twee duels nog gelijkspeelde ondanks een achterstand van twee doelpunten.
     
  • Elk van de laatste 23 Jupiler Pro League-treffers van KAA Gent vielen van binnen het strafschopgebied, de directe vrije trap van Sven Kums tegen Royal Antwerp in speelronde 6 was de laatste Gentse goal van buiten de box, sindsdien kwamen de Buffalo's niet meer van afstand tot scoren ondanks 62 doelpogingen.
     
  • Een kwart van de tegendoelpunten van Royal Antwerp kwamen uit een hoekschop (5/20), het hoogste percentage van alle ploegen in de Jupiler Pro League 2022/23.
     
  • KAA Gent incasseerde minder doelpogingen dan iedere andere ploeg in de Jupiler Pro League 2022/23 (163) en kreeg in het vorige duel met Standard slechts één schot tegen.
     
  • Antwerp-middenvelder Alhassan Yusuf, die terugkeert van een blessure, veroverde vaker de bal op de vijandelijke helft dan iedere andere speler in de Jupiler Pro League dit seizoen (15 keer).
     
  • Hong Hyun-seok maakte alle vier zijn Jupiler Pro League-treffers namens KAA Gent dit seizoen op verplaatsing, het hoogste aantal doelpunten voor een speler zonder deze jaargang in eigen stadion te scoren.