• William Balikwisha 10'
  • Vincent Janssen 64'
0

Om 2023 in te zetten kregen de Buffalo's meteen een heel stevig menu voorgeschoteld, te beginnen met een lastige verplaatsing naar het Bosuilstadion. Odjidja verhuisde naar de bank, waardoor De Sart in de ploeg kwam. Castro-Montes en Hjulsager bevolkten de flanken en voorin kreeg Cuypers opnieuw het gezelschap van Salah.

Al meteen werd duidelijk dat beide ploegen tijdens de korte Nieuwjaarspauze geenszins in een winterslaap gesukkeld waren, want de wedstrijd ging aan een rotvaart van start. Na amper drie minuten zorgde een mooi uitgesponnen aanval voor een kopbalkans voor Kums, maar hij trof jammerlijk de lat. Even later sprong Antwerp efficiënter om met zijn kansen. Een afgeblokt schot belandde voor de voeten van Balikwisha, die de bal in de rechterhoek plaatste (1-0).

De intensiteit van de partij bleef hoog, maar de hoeveelheid kansen bleef wat steken. Salah en Hjulsager probeerden het wel van buiten de zestien, maar mikten naast. Kort voor rust was er nog pech voor Torunarigha, die zich blesseerde in een ongelukkig duel en hinkend naar de kant moest.

Ook de tweede helft begon aan een stevig tempo, maar nu slopen er langs beide kanten meer onzorgvuldigheden in. Cuypers kreeg wel een grote kans op de gelijkmaker, maar kopte die duikend naast. De wedstrijd kon nog alle kanten uit, maar iets voorbij het uur liet de arbitrage de partij kantelen in het voordeel van de thuisploeg. Godeau kreeg een voorzet tegen het gezicht en dan tegen de arm, de VAR twijfelde lang, maar draaide de beslissing van de scheidsrechter toch niet terug. Janssen bedankte met een feilloze elfmeter in de linkerhoek (2-0).

Een mentale tik voor de Buffalo's, waarna Nardi met twee goeie reddingen erger voorkwam. Een kwartier voor tijd kreeg Hjulsager oog in oog met Butez dé kans op de aansluitingstreffer, maar de doelman hield de nul. Gent gaf geen geslagen indruk en drong in het slot nog aan. Depoitre, Salah, Odjidja en Castro-Montes gingen nog hun kans, maar de netten trilden niet en dus ook geen puntenwinst op de Bosuil.