Gent pakt vierde competitiezege op rij in topper tegen Genk

Gent pakt vierde competitiezege op rij in topper tegen Genk

Speeldag 18 - Jupiler Pro League - 12-12-2021 om 18:30 u

De Buffalo's hebben tegen KRC Genk hun sterke reeks verder gezet. Gent controleerde voor rust en De Sart schoot de verdiende voorsprong op het scorebord, al ontsnapte Gent wel even toen Juklerod op de lat knalde. De Buffalo's hadden ook de tweede helft grotendeels onder controle, maar de voorsprong verdubbelen lukte niet, waardoor Genk erin bleef geloven. Thorstvedt was er nog dicht bij met een kopbal op de lat, maar de drie punten bleven in de Ghelamco Arena, goed voor een vierde opeenvolgende competitiezege.

Post-Match Facts 

● KAA Gent won vier van de laatste zes Jupiler Pro League-duels met KRC Genk (G1, V1), nadat geen van de voorgaande zes onderlinge wedstrijden werd gewonnen (G2, V4).

● KAA Gent won elk van de laatste vier Jupiler Pro League-duels, nadat slechts vijf van de eerste veertien matchen dit seizoen een zege oplverde (G3, V6); dit is de tweede keer in 2021 dat Gent vier wedstrijden op rij wist te winnen, nadat dat eerder lukte in mei 2021 (4 zeges in Play-off II).

● KRC Genk verloor vijf van de laatste vijf Jupiler Pro League-matchen op verplaatsing (W1, G1), nadat het ongeslagen bleef in de voorgaande zes (W5, G1).

● KAA Gent hield vijf keer de nul in de laatste acht Jupiler Pro League-duels (4 tegengoals in totaal), nadat het slechts één clean sheet noteerde in de eerste tien wedstrijden van de huidige jaargang.

● In hun eerste match onder Bernd Storck en ondanks twaalf doelpogingen noteerde KRC Genk een Expected Goals-waarde van slechts 0.85, de laagste voor de ploeg in het huidige Jupiler Pro League-seizoen.

● Julien De Sart scoorde drie keer in de Jupiler Pro League 2021/22 en was nu al bij evenveel treffers betrokken als in zijn voorgaande seizoen namens KV Kortrijk (3 – 1 goal, 2 assists); de middenvelder scoorde vier keer tegen Genk in 1A, daarmee zijn de Limburgers zijn favoriete tegenstander in de competitie.

● Matisse Samoise (20 jaar en 21 dagen) gaf zijn eerste assist in de Jupiler Pro League en werd daarmee de jongste speler van KAA Gent die dat deed in 1A sinds Jonathan David in januari 2020, ook thuis tegen KRC Genk (20 jaar en 11 dagen).

Foto: Belga Image