Gent blijft met lege handen achter na spektakelstuk in Mechelen

Speeldag 19 - Jupiler Pro League - 15-12-2021 om 18:45 u

Mechelen en Gent speelden een boeiende eerste helft, waarin zowat alle kansen van Gentse makelij waren en waaruit Tissoudali scoorde, maar Mrabti maakte snel gelijk met een afgeweken schot. Ook na rust stapelden de Buffalo's de kansen op en Depoitre zorgde voor een nieuwe voorsprong. Lang bleef die niet staan, want Storm trof knap raak en dwong wat later zelfs een strafschop af, die omgezet werd door Mrabti. Tissoudali sloeg opnieuw terug en scoorde op aangeven van Depoitre, maar Mechelen toonde zich hyperefficiënt en kwam weer op voorsprong via Storm. Bezus en Tissoudali troffen nog de lat, waardoor de Buffalo's na een knotsgekke partij puntenloos achterbleven.

Post-match Facts

● KV Mechelen won voor het eerst sinds 30 oktober 2016 in de Jupiler Pro League van KAA Gent, in de tussentijd verloor Mechelen zes keer en werd er vier keer gelijk gespeeld door de Buffalo’s.

● KAA Gent verloor voor het eerst sinds 7 mei 2017 een wedstrijd in de Jupiler Pro League waarin ze twee keer op voorsprong kwamen (toen 4-3 tegen KV Oostende).

● Mechelen maakte vier goals uit slecht vijf schoten binnen het kader deze match; twee van de vier keer dat een ploeg dit JPL-seizoen vier keer scoorde uit maximaal vijf schoten op doel, betrof dit Mechelen (ook tegen Oostende in oktober 4/4).

● KAA Gent incasseerde voor het eerst sinds 15 maart 2021 vier goals in een JPL-match (toen 0-4 tegen Club Brugge); in de voorgaande acht competitiewedstrijden kreeg Gent bij elkaar in totaal vier doelpunten tegen.

● Laurent Depoitre maakte zes goals in zeven Jupiler Pro League wedstrijden voor KAA Gent tegen Mechelen, meer dan tegen iedere andere ploeg.

● Kerim Mrabti maakte zeven goals in achttien JPL-wedstrijden dit seizoen, evenveel als in zijn 35 matchen voor Mechelen in 2020/21; Mrabti was voor de tweede keer dit seizoen twee keer trefzeker in één duel.