Hein: "Het is nu dat we de steun van onze 12de man nodig hebben"

Hein: "Het is nu dat we de steun van onze 12de man nodig hebben"

Speeldag 2 - UEFA Conference League Knockout Round - 23-02-2023 om 21:00 u

KAA Gent staat voor twee belangrijke wedstrijden deze week, te beginnen donderdagavond met de Europese terugmatch tegen Qarabag. Op de persconferentie blikten coach Hein Vanhaezebrouck en middenvelder Julien De Sart vooruit op het duel met de Azeri’s.

BEKIJK DE PERSCONFERENTIE

"Ik ben trots op alle supporters die al een ticket gekocht hebben, en ik hoop dat de twijfelaars ook nog overtuigd geraken.” -HVH

Onze coach gaf een update over de blessures, maar had ook een boodschap voor de fans: “We hebben de steun van ons publiek nodig. Het kan dat de match van zondag tegen Club Brugge voor de supporters belangrijker lijkt. Maar een goed resultaat neerzetten tegen Qarabag kan ook een invloed hebben op de prestatie van zondag. Ik ben trots op alle supporters die al een ticket gekocht hebben, en ik hoop dat de twijfelaars ook nog overtuigd geraken.”

Dat het geen makkelijke wedstrijd wordt, is een open deur intrappen. De Buffalo’s moeten een 1-0-achterstand ophalen tegen een sterke tegenstander. Toch is Hein optimitisch: “We verloren met één doelpunt verschil. Dat geeft ons nog steeds een kans in de terugmatch. De wedstrijd van zondag tegen OH Leuven is het ideale voorbeeld. Na een moeilijke eerste helft kwamen we toch boven water en wonnen we met twee doelpunten verschil. Als we tegen Qarabag hetzelfde kunnen doen, dan is de buit binnen.”

Ook Julien De Sart sprak met het nodige respect over de tegenstander. “Qarabag is een club met veel offensieve kwaliteiten. Vooral vanaf de linkerkant zijn ze echt gevaarlijk. Het is een ploeg op het niveau van de Europa League, dat hebben ze dit seizoen al bewezen. We moeten opletten, maar ik kijk er wel naar uit. Het wordt voor mij de 30e Europese wedstrijd in mijn carrière en ik ben gemotiveerd om alles te geven.”