0
  • Richard Almeida 120'
  • Adama Diakhaby 120'
  • Tural Bayramov 120'

In de knock-out ronde van de UEFA Conference League hadden de Buffalo's een 1-0 achterstand uit de heenwedstrijd op te halen. Vanhaezebrouck recupereerde Castro-Montes, die de rechterflank voor zijn rekening nam. Ook Okumu keerde terug in de selectie, maar begon op de bank ten voordele van Godeau. Voorin kreeg Cuypers het gezelschap van Depoitre.

Gent moest een tegendoelpunt proberen vermijden, maar ontsnapte daar na twee minuten maar ternauwernood aan. Een kopbal van Mustafazade belandde immers tegen de lat. Het duurde even vooraleer Gent het eerste gevaar kon creëren, Gugeshashvili stond op de goeie plek om een afgeweken schot van De Sart te pakken. Ook een afstandsschot van Cuypers, eveneens afgeweken, belandde in zijn handen.

De kansen waren erg schaars tegen een stug Qarabag, enkel Castro-Montes kon nog dreigen met een plaatsbal die net voorlangs ging. De eerste helft eindigde doelpuntenloos en Gent schakelde een versnelling hoger na rust. De bezoekers kwamen nu meer onder druk te staan en Kums was dicht bij de openingstreffer met een geweldig vluchtschot, maar Gugeshashvili haalde het al even knap uit de hoek.

De Gentse kansen volgden nu in sneltreinvaart. Ngadeu kopte over, Fortuna schoot naast en ook een kopbal van Depoitre verdween naast het doel. Twintig minuten voor tijd viel Orban in en die wissel rendeerde bijna meteen. Hij stond immers op de juiste plek om een kopbal van Ngadeu binnen te trappen (1-0). Voor het einde van de reguliere speeltijd namen beide spelers niet al te veel risico's meer, al was het nog even schrikken toen Qarabag kon tegenscoren, maar de voorzet kwam van achter de achterlijn, geen gelijkmaker dus.

In de eerste verlenging kon geen van beide ploegen de tegenstander echt pijn doen, grote kansen bleven dan ook uit. De tweede verlenging bracht niet veel beterschap, al had Gugeshashvili het wel nog knap lastig met een vrije trap van Kums. Gescoord werd er niet meer, dus moest een strafscnoppenreeks de beslissing brengen.

De Sart opende feilloos in de rechterhoek, maar ook Almeida gaf Roef het nakijken. Het was het begin van een reeks prima getrapte elfmeters: Cuypers, Diakhaby, Orban, Bayramow en Marreh mikten allemaal netjes binnen. Bij de vierde strafschop van de bezoekers keerde Roef het tij door de elfmeter van Benzia uit de linkerhoek te halen. Youngster Van Daele kreeg de verantwoordelijkheid om de beslissende strafschop te nemen en hij gaf Gugeshashvili geen schijn van een kans. Na een lange en spannende avond was de ontlading bij spelers en supporters enorm, de kwalificatie voor de 1/8ste finales was binnen.