KAA Gent Referee Academy innoveert opnieuw

KAA Gent Referee Academy innoveert opnieuw

De KAA Gent Referee Academy blijft in België zijn rol als voorloper en innovator bij de opleiding van jonge refs vervullen. Ditmaal door de introductie van een communicatiesysteel voor de coaching van onze jonge refs. Door het gebruik van oortjes kan de coaching van de refs in opleiding nu ook tijdens de wedstrijd gebeuren. Het draadloze communicatiesysteem zal zorgen voor een snellere en een meer gerichte en betere begeleiding van talentvolle jonge refs. Bedoeling is dat ze, gesterkt door een continue coaching, op termijn met meer vertrouwen fluiten.

Voordelen van het gebruik van een communicatiesysteem

Met een communicatiesyteem kan de scheidsrechterscoördinator de jonge ref tijdens de wedstrijd coachen. De coaching beperkt zich niet meer tot in de rust, voor of na de wedstrijd. De scheidsrechterscoördinator geeft tijdens de match vanaf de zijlijn tips over positionering en looplijnen. De jonge ref leert hierdoor sneller  hoe hij zich optimaal positioneert in het speelveld.

Talentvolle jeugdscheidsrechters willen zich graag doorontwikkelen. Door de refereecoach te laten meeluisteren met een communicatiesysteem kan deze niet alleen zien hoe een ref op spelsituaties reageert, maar kan hij ook horen wat de ref zegt tegen de spelers. Hierdoor krijgt hij een goed en volledig beeld van hoe de ref handelt tijdens een wedstrijd op specifieke spelsituaties, wat kan meegenomen worden in de debriefing achteraf.

AXIWI

De Referee Academy werkt samen met Axitour B.V. uit Nederland. Hun AXIWI-systeem wordt door meer dan 50 sportbonden in Europa gebruikt. Individuele refs en scheidsrechterscoaches zijn van harte welkom op het Buffalo Talent Center van KAA GENT om de werking van nabij te analyseren. 

De KAA Gent Referee Academy begeleidt en coacht jonge refs (m/v) tussen 14 en 20 jaar sinds 2013.

Heb je interesse en wil je zelf graag scheidsrechter worden? Contacteer hen dan zeker! 

KAA GENT Referee Academy recruteert!