Proficiat Paeneach Mavinga

Proficiat Paeneach Mavinga

KAA Gent bouwt verder aan de toekomst. Onlangs tekenden Senne De RauwRené Vanden Borre en Noah Laghmich hun eerste profcontract, nu is het de beurt aan Paeneach Mavinga. Hij tekent tot 2025.

Paeneach is een 15-jarige flankaanvaller die onlangs kampioen speelde met onze U15. Hij heeft een goede individuele actie in de voeten en is technisch zeer onderlegd. Zijn traptechniek op stilstaande fases behoort tot zijn sterktes. Daarnaast blinkt hij uit in het duel. 

Paeneach Mavinga

  • Positie: flankaanvaller
  • Geboortedatum: 15/05/2007
  • Buffalo sinds U14

KNOW YOUR BUFFALO: PAENEACH MAVINGA

SINDS WANNEER SPEEL JE BIJ DE JEUGD?

Sinds twee jaar, vanaf de U14, mag ik mezelf een Buffalo noemen. Ik zette mijn eerste stappen in het voetbal op mijn negende bij Stade Everois. Daarna trok ik naar Diegem Sport alvorens ik me op mijn 12de aansloot bij OHL

POSITIE OP HET VELD?

Positie 7, 11 zelfs op de 10. Je kan me het best omschrijven als een rechter-en linkerflankaanvaller.

MET WIE ZOU JE JEZELF DURVEN VERGELIJKEN BIJ DE HUIDIGE A-KERN ?

Bij de A-kern zie ik niet direct een vergelijkbaar type. Ik leun in mijn spelstijl aan tegen Eden Hazard. Hij gebruikt zijn volledige lichaam, houdt de bal bij en maakt gedurende de hele wedstrijd fraaie acties. Die acties probeer ik ook in mijn spel te leggen. 

WIE IS/ WAS JOUW VOETBALIDOOL?

Ik heb niet één uitgesproken idool maar wel enkele voorbeelden. Spelers als Ronaldo, Messi en Hazard hebben iets speciaals. Ik hou ervan om hun bewegingen te bestuderen.

FAVORIETE BUITENLANDSE CLUB?

FC Barcelona. Sinds ik als kind begon met voetballen, keek ik naar Barcelona. Vooral Ronaldinho en Henry hebben me over de streep getrokken.

STERKE PUNTEN

Mijn sterkste punten zijn mijn snelheid, mijn kracht en mijn passing. Qua vista heb ik nog een weg af te leggen maar merk ik vooruitgang.

VERBETERPUNTEN

Ik moet de bal sneller durven afgeven. Soms denk ik nog een actie te maken maar pass ik beter naar een ploegmaat. Ik probeer er nu heel hard op te letten. 

WIE ZIJN/WAREN JOUW FAVORIETE PERSONEN BIJ DE JEUGD EN WAAROM?

Er zijn er eigenlijk heel veel. Mijn hele entourage: mijn broer, ouders, oom, neven, vrienden en de vrienden van mijn broer. Daarnaast gaan er mij twee trainers altijd bijblijven. De eerste is Dimitri Vandenhoeck. Hij was mijn trainer bij Diegem. De tweede is Dries Martens hier bij KAA Gent. Beide hebben mij op voetbalvlak enorm veel bijgebracht. Ze gaven me vertrouwen waardoor mijn zelfvertrouwen op het veld groeide. 

WAT ZIJN JOUW DOELEN OP DE KORTE EN DE LANGE TERMIJN?

Op korte termijn wil ik vooral verder progressie maken. Als ik iets verder kijk, wil ik graag tot in de eerste ploeg geraken. Op lange termijn droom ik groots. Ik wil één van de beste spelers van de wereld worden.

Het talent en de ambitie zijn aanwezig. Nu start het echte werk. Veel succes Paeneach!


#EIGENKWEEK #COBW