Omloop van Vlaanderen start opnieuw aan Ghelamco Arena

Op zaterdag 10 maart start de Omloop van Vlaanderen opnieuw aan onze Ghelamco Arena. Ook na afloop kan je in de Ghelamco Arena terecht voor een deugddoende massage. Ben je KAA Gent-abonnee en ga je graag zelf al eens op de trappers staan, dan hebben wij alvast twee mooie voordelen voor jou: 

  1. een korting van 3 euro op de inschrijvingsprijs
  2. 20% korting op onze KAA Gent wieleroutfits in de week voor de Omloop van Vlaanderen. 


​Omloop van Vlaanderen 

Ons wielergekke Gent, thuis van de alom bekende Zesdaagse en fietsparadijs voor iedereen die zich liefst op 2 wielen verplaatst, is opnieuw de uitvalsbasis voor de Omloop van Vlaanderen.  Starten doe je in de schaduw van de Ghelamco Arena, waar voor één keer niet “Koning Voetbal” de plak zwaait. Het parcours leidt je naar de streek rond Zwalm en Brakel, over verschillende bekende en minder bekende hellingen en kasseistroken. Op jouw programma staan onder andere de Berendries, Molenberg, Ganzenberg en Paddestraat. Kortom, meer dan voldoende smaakmakers voor een schitterende, uitdagende toertocht!

Parcours

Met keuze uit drie afstanden komt elke wielertoerist aan zijn trekken tijdens de Omloop Van Vlaanderen. Beschik je over de juiste benen? Staan de kuiten en dijen al strak? Kies dan voor de 149 km en overwin maar liefst 12 hellingen, 7 kasseistroken en bijna 1500 hoogtemeters. Hou je het liever iets rustiger, dan is er de 113 km met 8 hellingen, 7 kasseistroken en ong. 1000 hoogtemeters. Voor wie het wielerseizoen nog maar pas begonnen is, hebben we een kleinere lus uitgestippeld van 82 km met 4 hellingen, 3 kasseistroken en iets meer dan 500 hoogtemeters. De speerpunten tijdens deze rit naar de Vlaamse Ardennen zijn niet allemaal even bekend, maar daarom zeker niet minder mooi of uitdagend. 

Klik hier voor meer info over het parcours en andere praktische zaken.