KAA Gent Foundation viert 2 jaar wijkhuis Bij Pino

KAA Gent Foundation viert 2 jaar wijkhuis Bij Pino

Vandaag vierde de KAA Gent Foundation twee jaar 'Bij Pino' in de buurt Nieuw Gent-Steenakker. Het wijkhuis brengt bewoners van de buurt samen voor ontmoeting en activiteiten.

Wijkhuis ‘Bij Pino’ is een laagdrempelige ontmoetingsplek op het Rerum Novarumplein met een koffiebar, klusatelier en doorgeefwinkel. De KAA Gent Foundation en Samenlevingsopbouw Gent maakten er een warme wijkplek van voor iedereen uit de buurt.

Wijkhuis bij Pino was het afgelopen jaar 184 dagen open en kon rekenen op gemiddeld 50 bezoekers per dag. 24 vrijwilligers uit de buurt werken mee aan de activiteiten in het Wijkhuis.

De KAA Gent Foundation organiseert in de buurt ook sociaal-sportieve projecten als de Buffalo League en de Buffalo Dance Academy. De organisatie werkt hiervoor samen met onder meer Campus Atelier, 't Leebeekje, Sportaround, Move 9000, De Zuidpoort, het Wijkgezondheidscentrum en de basisscholen in de wijk. Tevens organiseert de KAA Gent Foundation samen met de lokale voetbalclub en Elk Talent Telt-partner HT Zwijnaarde een wandelvoetbalteam voor senioren: de HT Gantoise Legends.

In 2018 ontving de KAA Gent Foundation voor haar werking in Nieuw Gent de European Club Association (ECA) de CSR & Community Award: de prijs voor beste voetbalcommunityproject in Europa.

De KAA Gent Foundation bedankt alle wijkpartners voor de goede samenwerking en de Stad Gent en alle betrokken diensten voor het vertrouwen en de ondersteuning van onze buurtwerking in Nieuw Gent-Steenakker, de buurt naast de Ghelamco Arena.

 

De KAA Gent Foundation bedankt haar parters voor de steun

 

 

Bakske vol in wijkhuis Bij Pino.

"Lang zal Pino leven!". Coördinator Ellen De Jans met de schepenen Astrid De Bruycker en Sofie Bracke.

Bij Pino blaast twee kaarsjes uit. Schepenen Astrid De Bruycker en Sofie Bracke snijden de taart aan.

Olivier Morobé, Filip Raes en Cetinkaya Cengiz: bestuurders van vzw Voetbal in de stad.

KAA Gent Foundation en Samenlevingsopbouw Gent samen met enkele van de vele vrijwilligers die actief zijn in het Wijkhuis.

Bedankt voor het presentje Campus Atelier!

Wandelvoetbalteam HT Gantoise Legends

Muntthee

Fruitsla