“Focus op de laatste vijf matchen”

Speeldag 18 - Jupiler Pro League - 07-12-2019 om 20:00 u

Na twee uitwedstrijden staan er twee thuiswedstrijden op het programma. Te beginnen met de wedstrijd tegen Zulte Waregem op zaterdag 7/12 om 20u. Jess Thorup en Roman Bezus stonden op vrijdag de pers te woord. 

"We kunnen blijven praten over  een nederlaag of we kiezen ervoor om de volgende speeldag met de voeten te spreken" - Jess Thorup

De bekernederlaag was een zware dobber maar Jess Thorup heeft alle neuzen al richting Zulte Waregem gericht: “Het is heel jammer, maar we speelden niet onze beste match op Charleroi. We haalden niet ons niveau en dat speelde ons parten. Defensief speelden we heel goed, maar offensief brachten we te weinig. We kunnen blijven praten over een nederlaag of we kiezen ervoor om op de volgende speeldag met de voeten te spreken."

Blessures Owusu en Derijck en terugkeer Chakvetadze

In de kern spelen er enkele blessures op waardoor sommige spelers nog twijfelachtig zijn voor de streekderby: “Elisha Owusu heeft deze ochtend een stuk van de training meegedaan, maar heeft nog wat last. Morgen herbekijken we de situatie en wachten we zijn reactie af. Nadien nemen we een beslissing of hij kan spelen. Voor Giorgi Chakvetadze komt een terugkeer steeds dichterbij. Hij mist enkel nog matchritme. Ik zou hem zaterdag kunnen brengen maar ik laat hem liever eerst een partij afwerken met de beloften. Het is belangrijk dat hij nu rustig start en niet te hard van stapel loopt."

Tot slot volgde vandaag slecht nieuws over Timothy Derijck. Thorup: "Timo heeft sinds een tijd last van de enkel. Samen met een specialist terzake werd beslist dat hij maandag onder het mes moet. Er wacht hem een revalidatie van 1 tot 2 maanden.”

Overlijden mama Jonathan David

Jonathan David kreeg afgelopen week heel zwaar nieuws te verwerken met het overlijden van zijn moeder. Jess Thorup drukte zijn medeleven en uit en geeft David de nodige tijd om bij zijn familie te zijn: “Jonathan blijft in Canada tot de begrafenis op 14 december. We hebben als club besloten hem de nodige tijd te geven. Hij moet nu bij zijn familie zijn, voetbal is dan bijzaak. We gaan wel iemand naar Canada sturen om Jonathan mentaal en fysiek bij te staan in deze moeilijke periode.”

"Als ik op het veld kom wil ik datgene doen wat het beste is voor het team. Soms is dat scoren, maar soms kan je ook bijdragen door je mentaliteit, tackles, of je energie."   - Roman Bezus

Roman Bezus

Na de nederlaag in de beker had Roman Bezus even nodig om het achter hem te laten: “Het was een grote teleurstelling. Tot gisteren bleef het toch in mijn hoofd spelen, maar ik heb de knop omgedraaid. Morgen spelen we tegen Zulte Waregem. Heel de kern is klaar om zaterdag die drie punten thuis te houden. Op Charleroi speelden we onze 30ste match van het seizoen en misschien heeft dat toch zijn rol gespeeld, dat kan maar we willen ons daar niet achter wegsteken. Het was een heel moeilijke match met weinig kansen aan beide zijden. Het leek wel een schaakwedstrijd die zij met 1 'move' verschil wonnen.”

Focus op Essevee

De thuismatch van zaterdag kan niet vroeg genoeg komen voor Bezus: “Het voordeel als je veel matchen speelt, is dat je niet lang kan stil staan bij de vorige. Wij leven nu volledig toe naar de thuismatch tegen Zulte. Dan krijgen we een nieuwe kans om te tonen wie we zijn als ploeg. Zulte is een heel goede ploeg die op een zucht van de top 6 staan. We gaan op ons beste niveau moeten spelen morgen willen we die drie punten thuis houden.”

Speelkansen

"Ik wil alles spelen (lacht), dat wil elke speler, maar ik mag niet klagen. Ik krijg regelmatig minuten waarin ik me probeer te tonen. Zo hoop ik morgen terug te spelen; ik wil meevechten voor de drie punten. Ik leg misschien wel goede statistieken voor nu maar daar hecht ik weinig belang aan. Als ik op het veld kom doe ik wat het beste is voor het team. Soms is dat scoren, maar soms kan je ook bijdragen door je mentaliteit, tackles, of je energie. Ik probeer steeds mijn steentje bij te dragen, dat is ook mijn plan voor zaterdag."