Voorbeschouwing KV Oostende - KAA Gent

Voorbeschouwing KV Oostende - KAA Gent

Speeldag 19 - Jupiler Pro League - 15-12-2019 om 20:00 u

Speeldag 19 van de Jupiler Pro League wordt afgesloten door onze Buffalo's en KV Oostende, die het tegen elkaar opnemen in de Versluys Arena. De aftrap wordt zondagavond gegeven om 20u00 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

Nog twee weken en we klinken allen op het nieuwe jaar, maar voor we aan de feesttafel kunnen, staan er nog drie pittige opdrachten op het programma. De eerste etappe brengt de Buffalo's naar de Kust

Woelige maanden na blitzstart

KV Oostende begon het seizoen met een varrassing van formaat door op het veld van Anderlecht te gaan winnen. Nadat schoof het mee aan de leiding na een zege tegen Mouscron, maar daarna volgde een gitzwarte periode. Met 6 op 42 gleden de Kustboys af naar de onderste regionen van het klassement. De donkere wolken pakten zich nog meer samen boven de Versluys Arena toen uit de bestuurskamer alarmerende berichten kwamen over de financiële leefbaarheid van de club in de nasleep van het vertrek van Marc Coucke naar Anderlecht.

Kentering tegen Anderlecht

Het was uitgerekend tegen dat Anderlecht dat Oostende erin slaagde om een einde te maken aan de slechte reeks. Gedreven door de twisten met hun ex-voorzitter pakte Oostende een 3-2 zege en gaf het zichzelf wat ademruimte onderin het klassement. Dat er beterschap is, bleek ook al in de bekerwedstrijd tegen Club Brugge, waar de competitieleider verlengingen én strafschoppen nodig had om alsnog door te stoten.

Mooie herinneringen aan de Kust

Over bekerwedstrijden met strafschoppen gesproken, het roept bij de Buffalo's ongetwijfeld mooie herinneringen op. Vorig seizoen wist Gent in de Versluys Arena in extremis nog strafschoppen af te dwingen, waarna Kaminski de poort naar de bekerfinale helemaal opende. Ook in de competitie werd de verplaatsing naar Oostende een voltreffer. Het was de debuutmatch van Thorup als Gentse hoofdcoach en met de 0-4 maakte hij een entree om u tegen te zeggen. Limbombe (2x), Yaremchuk en Chakvetadze wisten toen de weg naar de netten te vinden.

Nog geen David

In de 21-koppige selectie van Jess Thorup is nog geen spoor van David, die dit weekend nog de begrafenis van zijn moeder bijwoont en maandag terugkeert. Derijck en Dejaegere zijn een tijdje onbeschikbaar na operatie en ook Kubo is niet inzetbaar.

Herbekijk de voorbeschouwing van Jess Thorup: "Mentale aspect wordt heel belangrijk zondag"

Wedstrijdleiding

De wedstrijd in het Guldensporenstadion zal geleid worden door Bert Put, bijgestaan door zijn assistenten Koen Thijs en Lennert Becquet. Vierde scheidsrechter is Wesley Alen.

Volg de wedstrijd

Kan je er niet bij zijn in de Versluys Arena, maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zondagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

KV Oostende - KAA Gent in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2018-2019: 0-4
  • 2017-2018: 0-2
  • 2016-2017: 1-0 / Play-Off 1: 4-3
  • 2015-2016: 5-2 / Play-Off 1: 0-1
  • 2014-2015: 1-3
  • 2013-2014: 0-0
  • 2012-2013: 0-2
  • 2011-2012: KV Oostende in tweede klasse
  • 2010-2011: KV Oostende in tweede klasse
  • 2009-2010: KV Oostende in tweede klasse

Website tegenstander

www.kvo.be