Iedereen anders, allemaal Buffalo

Iedereen anders, allemaal Buffalo

Gisteren was een groots moment voor Kobe. Deze 13-jarige Buffalo was één van de 22 kinderen die voor de wedstrijd met de profs het veld opmochten. Kobe zit in een rolstoel. Aanvoerder Nana Asare nam hem mee in een bruisende sfeer.

Meer kansen

KAA Gent is een voetbalclub waar iedereen welkom is. Daarom nemen we ook initiatieven zoals dat van gisteren met Kobe en krijgen ook supporters met een beperking alle kansen in onze Buffalofamilie.

De mogelijkheid om met een bijzondere rolstoel, geproduceerd door het Nederlandse bedrijf Off The Road Wheelsystems, het veld op te gaan is een volgende stap in onze visie op een voetbalstadion toegankelijk voor iedereen.

Meer ruimte

Eerder dit seizoen werden nieuwe indoor rolstoelplaatsen in gebruik genomen en maakten we het mogelijk dat rolstoelgebruikers ook in groep (tot zes personen) van deze ruimtes gebruik kunnen maken. Op deze wijze steeg het aantal rolstoelplaatsen in de Ghelamco Arena tot 52, waarvan 40 voor KAA Gentsupporters.

Meer samenwerking

Deze initiatieven zijn mogelijk door een goede samenwerking tussen KAA Gent en de KAA Gent Foundation, de hulp- en veiligheidsdiensten, INTER en VZW Sportstewarding.

Meer middelen

KAA Gent investeert in een toegankelijke infrastructuur en in de KAA Gent Foundation om een goede werking voor supporters met een beperking uit te bouwen.

Ook zijn er verschillende initiatieven die hiervoor fondsen verzamelen. Studenten Sportmanagement van de UGent organiseren tussen 28 maart en 2 mei 2018 niet minder dan 7 evenementen waarvan de opbrengst aan de KAA Gent Foundation wordt geschonken. Nu al willen we hen bedanken voor hun inzet en hun bijdrage die er voor zorgt dat we onze 'special supporters' op een nog betere wijze kunnen ontvangen.

 

Dit project is mogelijk in samenwerking met deze partners:

De KAA Gent Foundation krijgt de steun van deze organisaties, diensten en bedrijven: