"Tonen dat we meerdere competities tegelijk aankunnen"

"Tonen dat we meerdere competities tegelijk aankunnen"

Speeldag 8 - Jupiler Pro League - 22-09-2019 om 20:00 u

Daags na de eerste zege in de groepsfase van de Europa League tegen AS Saint-Étienne ligt de focus al terug op de eigen competitie. Zondag 22/09 spelen we op bezoek bij Zulte Waregem. De zege tegen de Fransen was al voor de achtste op rij in eigen huis. Coach Jess Thorup had het over een collectieve prestatie: "Die match was een ware teamprestatie. Iedereen deed het goed. In elke linie werd hard gewerkt. Gisteren zag je hoe de aanvallers het laatste kwartier alles deden om mee te verdedigen. De fout van Thomas (Kaminski) kan gebeuren, dat is menselijk. Als doelman heb je helaas niet zoveel ruimte voor fouten dan een veldspeler maar ik heb met Thomas gepraat en hij is mentaal sterk. Hier kunnen we enkel maar uit leren." 

De teamprestatie was opvallend maar ook DYD werkten hun statistieken bij. Depoitre en Yaremchuk gaven elk een assist en David legde er twee in het mandje. Thorup spaarde zijn lof niet: "Depoitre, Yaremchuk en David waren ook weer top. Ik zou echt niet weten wat te doen als ik de tegenstander was. Je heb de kracht van Depoitre, de snelheid van Yaremchuk en de intelligentie van Jo (Jonathan David, nvdr.). Bovendien voelen ze elkaar ook nog eens goed aan, hun samenspel is fantastisch."

De eerste uitoverwinning?

Na een korte nacht ligt de focus van Thorup al terug bij de competitie. Zondag wacht Zulte Waregem. De derde uitmatch in de competitie voor de Buffalo's: "Momenteel hebben we nog niet gewonnen op verplaatsing in onze competitie. We speelden gelijk tegen Charleroi en verloren op Moeskroen. Thuis wonnen we alles tot nu toe, het is nu de bedoeling dit door te trekken op verplaatsing. Het toont nog maar eens aan hoe belangrijk onze supporters voor ons zijn, ze zijn de 12de man op het veld. Het is nu aan ons om de goede flow door te trekken. De match tegen Saint-Étienne kan ons een extra duwtje geven."

De opeenvolging van matchen wordt goed verteerd maar zet Thorup ook aan het denken: "Je vraagt jezelf als coach steeds af welk team je moet brengen. Geef je de jongens die starten en die onderling al aardig wat automatismen hebben vertrouwen door hen te laten staan of roteer je en geef je anderen kansen? Dat is een afweging die ik als coach moet maken. Wanneer de jongens die spelen niet meer 100% maar slechts 95% of minder zijn, is het evident dat ik ga roteren. De komende weken zullen dus veel zeggen, maar de sfeer in onze groep is echt goed, de jongens die niet spelen, klagen niet en weten dat er kansen komen. Dat is logisch als je zoveel matchen speelt."

Michael Ngadeu: "Kaminski? Iedereen maakt wel eens fouten."

Michael Ngadeu: "Iedereen hielp mee om de zege over de streep te trekken"

Naast Thorup, stond ook Michael Ngadeu de pers te woord na de zege in de Europa League: "Het zijn drukke dagen hier bij KAA Gent. Europa League, Jupiler Pro League en de beker die er nu aankomt. Niet simpel, maar ik ben het gewoon van bij Slavia Praag. We trainen en recupereren ook goed na de matchen. Je zag in de match tegen Saint-Étienne gisteren ook dat we iedereen nodig hadden. Iedereen hielp mee om de zege over de streep te trekken. Na de 3-2 zag je dat ASSE ging drukken. Het was aan ons om kalm te blijven en het overzicht te bewaren. Ik praat op zo'n momenten veel met mijn teamgenoten, ik communiceer graag op het veld. Alles is goed uitgedraaid en we hebben de drie punten verdiend. De fout van Thomas (Kaminski) was jammer maar zo'n dingen gebeuren. Zowel ik als jij maken fouten, dat is menselijk. Thomas is mentaal sterk genoeg om hier mee om te gaan. We hebben gewonnen. Dat is het belangrijkste en dat onthouden we."

"Die goal? Hij mag ze hebben, Perrin, eentje om op zijn CV te zetten." - Michael Ngadeu

Michael had bijna zijn derde van het seizoen gemaakt maar Loïc Perrin raakte de bal als laatste alvorens hij in zijn eigen doel verdween: "Jammer dat hij die nog raakte, anders had ik er een doelpunt bij. Maar eerlijk gezegd doet het er niet toe, een doelpunt is een doelpunt. Hij mag ze hebben, eentje om aan zijn CV toe te voegen", concludeerde Ngadeu al lachend.