Een Buffaloboek over de gevolgen van gehoorschade

Een Buffaloboek over de gevolgen van gehoorschade

Met trots stellen we jullie het kinderboek 'Mama laat haar oren uit' voor. Een boek van auteur Brigitte Minne met illustraties van KAA Gentsupporter Tim Van den Abeele.

Het boek gaat over Merel, een meisje dat gek is op voetbal en hevig supportert voor KAA Gent. Haar leven verandert wanneer haar mama tijdens het vuurwerk op oudejaarsavond gehoorschade oploopt. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij De Eenhoorn.

'Mama laat haar oren uit' is een initiatief van Ahosa vzw, een organisate voor mensen met een auditieve beperking. Deze Gentse organisatie vond dat er iets moest gedaan worden voor de goedhorende kinderen van slechthorende mama's, papa's, ooms, tantes, oma's en opa's.

Met het boek willen ze hen leren hoe ze beter kunnen omgaan met hun slechthorende familielid en hoe ze hun eigen oren zelf kunnen beschermen. Maar het boek is uiteraard ook gewoon een leuk boek voor kinderen vanaf 9 jaar.

Bij het boek hoort ook de website "De wereld van Merel" met vlogs over hoe je best met een slechthorend persoon praat en wat je kan doen om je eigen oren te beschermen.

'Mama laat haar oren uit' kost € 15,95 en is te koop in de boekhandel of via de webshop van uitgeverij De Eenhoorn.

 

 

 

De KAA Gent Foundation bedankt haar partners voor de steun: