KAA Gent is #MoreThanFootball

KAA Gent is #MoreThanFootball

Tijdens de #MoreThanFootball actieweken zetten Europese profclubs hun maatschappelijke werking in de kijker. Maak kennis met de werking van de KAA Gent Foundation.

Communityclub

KAA Gent is een communityclub. Een lokaal verankerde voetbalclub met een maatschappelijk engagement. Alleen al deze week organiseert de KAA Gent Foundation meer dan 20 activiteiten. Het gaat in de eerste plaats om sociaal-sportieve projecten, voor jong en oud, waarbij voetbal en KAA Gent gebruikt wordt als middel om mensen sterker te maken.

  • Pleintjesvoetbal met Buffalo Street Wise Nieuw Gent: meer dan voetbal voor jongeren in Nieuw Gent-Steenakkker (4 sessies/week)
  • Wijkhuis Bij Pino in de buurt Nieuw Gent-Steenakker (4 sessies/week)
  • Active Fans: leefstijl- en beweegprogramma voor KAA Gentsupporters in de Ghelamco Arena (1 sessie/week)
  • de Geestige Buffalo's: voetbal voor personen met een psycho-sociale problematiek (1 sessie/week)
  • de Gantoise Plantrekkers: voetbal voor personen in dak- of thuisloosheid, met verslavingsproblematiek of onzekere verblijfstoestand (1 sessie/week)
  • Buffalo Dance Academy (ism Move9000/Bopproject en KC Dance Complex): dansschool voor kinderen en jongeren in Nieuw Gent-Steenakker (3 sessies/week)
  • Meisjesvoetbal in het kader van Elk Talent Telt bij Jago Sint-Amandsberg en KVV Sint-Denijssport (2 sessies/week)
  • de Buffalo League (ism Sportaround en Move9000/Bopproject): omnisport voor kinderen en jongeren in Nieuw Gent-steenakker (2 sessies/week);

Verder is er komende woensdag de Buffalodag Halfvastenfoor 2019 en vrijdag aanstaande de Kick Off van wandelvoetbal in het Zuidpark ism HT Gantoise Legends. Ook is de KAA Gent Foundation deze week aanwezig op de 12de Conferentie van het European Football for Development Network (EFDN) in Londen.

Tenslotte zijn er rondleidingen in de Ghelamco Arena door vrijwillige stadiongidsen en fluiten refs van de KAA Gent Referee Academy jeugdvoetbalwedstrijden op de Gentse velden.

Communitywerking is samenwerking

De werking van de KAA Gent Foundation wordt gedragen door vele vrijwilligers, straffe medewerkers en de steun van en in samenwerking met velen, in het bijzonder met de Gentse buurtsportpartners Sportaround en Move 9000 en verschillende diensten van de Stad Gent.

De #MoreThanFootball actieweken zijn een initiatief van het European Football for Development Network (EFDN) met de steun van de European Club Association (ECA) en de UEFA Foundation for Children.

De KAA Gent Foundation krijgt de steun van: