"Strijd tussen twee teams die veel gegroeid zijn"

"Strijd tussen twee teams die veel gegroeid zijn"

Speeldag 5 - UEFA Europa League groep I - 28-11-2019 om 18:55 u

Morgen staan we voor de vijfde match in de UEFA Europa League Groepsfase. KAA Gent speelt op het veld van Saint-Étienne, dat aan de bak moet indien het zich nog wil plaatsen voor de volgende ronde. Het belooft een helse strijd te worden in het Stade Geoffroy-Guichard, ofwel le Chaudron.

De Buffalo’s kunnen zich plaatsen voor de Round of 32 weet ook coach Thorup: "We staan momenteel aan de leiding in onze groep. Voor we aan de matchen begonnen was iedereen twijfelachtig. Wolfsburg was de grote favoriet om deze groep te winnen en samen met Saint-Étienne en FC Olexandriya zouden we vechten voor die tweede plaats. Nu staan we bovenaan en hebben we een grote kans om door te gaan. Liefst van al verzilveren we dat ticket morgen al."

Nieuwe coach, nieuwe stijl?

AS Saint-Étienne heeft sinds de heenmatch een nieuwe coach, Claude Puel: “Een coach brengt steeds zijn eigen filosofie en speelstijl mee maar als ik naar hun matchen kijk zie ik geen grote verschillen. Het klopt dat ze blessures hebben maar ze hebben vooral vertrouwen op gedaan. Dat is voor mij het grooste verschil . Ze zijn sterker dan op de eerste speeldag maar dat zijn wij ook. We hebben meer vertrouwen en automatismen, het wordt dus een strijd tussen twee teams die fel gegroeid zijn."

Onze Buffalo’s zijn gekend voor hun sterke thuisreputatie, net daar schort het nog voor Les Verts. Thuis laten ze vaak punten liggen al ziet Thorup daar geen voordeel in: “Het zal erop aankomen om vanaf minuut een ons spel te spelen. Saint-Étienne zal dat ook van plan zijn en zullen ons onder druk willen zetten ongeacht hun thuisreputatie. Het is aan ons om dominanter voor de dag te komen. De eerste vijftien minuten zijn alles bepalend. We mogen hun spelers en supporters niet het geloof geven dat ze punten kunnen pakken tegen ons."

We weten dat we niet moeten winnen, maar we zijn topsporters. We willen altijd winnen. - Jess Thorup

Met nog twee matchen te spelen, staan de Buffalo's er het beste voor om zich te kwalificeren: “Iedereen zegt dat een gelijkspel voldoende is maar daar zijn we in de groep niet over bezig. We zijn topsporters hé, we willen alles winnen! Ik moet niet veel doen om mijn groep te motiveren. Ik heb een goed gevoel rond de match, iedereen kent het belang. We zijn hier om ons voetbal op te dringen.”

Ngadeu: "Komen hier niet als toeschouwers"

Net als de coach spreekt Michael Ngadeu over dominant voetbal: “We zijn niet naar hier gekomen om toe te kijken. We willen ons eigen spel spelen, lijkt me evident. Op Wolfsburg houden we vol en duwen we onze spelstijl door en dat loonde, hier gaan we voor hetzelfde resultaat. Onze sterkte bestaat er in dat we niet snel onder de indruk zijn. We zijn mentaal weerbaar, dat is een troef die niet iedereen heeft.”

Op de vraag of de fysieke sterkte van Saint-Étienne hun sterkste kant is, antwoorde Ngadeu vastberaden: “We zagen in de heenmatch dat ze een fysiek sterk team hebben, maar vergis je niet, dat hebben wij ook.” Het belooft een fijne partij te worden voor de neutrale voetballiefhebbers maar hopelijk net iets fijner voor de Buffalo’s.