KAA Gent stoot door naar groepsfase UEFA Europa League!

Speeldag 6 - UEFA Europa League voorrondes - 29-08-2019 om 20:00 u

KAA Gent heeft zich in Kroatië geplaatst voor de groepsfase van de UEFA Europa League. Na de 2-1 winst uit de heenwedstrijd bleek een 1-1 gelijkspel voldoende voor de kwalificatie. De thuisploeg kwam nochtans na een half uur op voorsprong via Puljic, maar nauwelijks twee minuten later vlamde Plastun het belangrijke uitdoelpunt tegen de netten. Het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal, maar gescoord werd er niet meer, waardoor de Buffalo's de kwalificatie konden vieren.

Foto: Belga Image

De ontlading was bijzonder groot bij iedereen na het laatste fluitsignaal. Jess Thorup verwoordde zijn beleving na de match: "Wat een ontlading, dit is een groots moment voor ons allemaal, zowel voor de club, de spelers, de staff als de supporters. Het team heeft een grote stap gezet naar meer."

Jess Thorup: "Wat een ontlading, dit is een groots moment voor ons allemaal, zowel voor de club, de spelers, de staff als de supporters."

"Deze kwalificatie is de grootste verwezenlijking dat we hier al samen hebben bereikt. Het was een werk van lange adem om een team samen te stellen dat op alle fronten kan meestrijden. Het is dan ook ontzettend fijn dat we ons van Europees voetbal verzekeren tot Nieuwjaar. Ik kijk al uit naar de thuismatchen in onze Ghelamco Arena!"

Thorup keek ook al even vooruit naar de loting: "Wie we loten maakt eigenlijk niets uit. Ik heb wel nog een herinnering aan Manchester United toen ik daar drie jaar geleden met Miidtjylland tegen uitkwam. Thuis wonnen we met 2-1. Op Old Trafford kwamen we 1-0 voor en toen pakten we een rode kaart. Uiteindelijk verloren we met 5-1. Ik heb daar dus nog wel iets goed te maken, Manchester United mag dus gerust uit de pot komen !