Speeldag 8

FT

Sunday 12-05-2024 - 13:30

KAA Gent
0
OH Leuven
1
  • Franco Russo 6'

Door de zege op Mechelen hadden de Buffalo's op drie speeldagen van het einde de winst van de Europe Play-offs al op zak, waardoor Vanhaezebrouck besloot om wat te roteren in zijn elftal. Fortuna en Hjulsager vormden de linkerflank, Kums en Gerkens versterkten het middenveld.

Het eerste gevaar was een Leuvense hoekschop en die leverde meteen succes op, want Russo kopt in de verste hoek raak (0-1). De bezoekers konden zich toeleggen op het verdedigen van die vroege voorsprong en stonden heel compact achterin. Het duurde tot in het derde kwartier vooraleer Gent wat gaatjes vond in het pantser. Twee keer was het Tissoudali die in stelling gebracht werd, maar telkens was Prévot paraat om de gelijkmaker te voorkomen.

Met een driedubbele wissel probeerde Gent de bakens te verzetten en vanop de flanken leek Leuven te pakken. De precisie ontbrak echter te vaak in de laatste pass. Gandelman kopte een voorzet over en was daarmee het dichtst bij de gelijkmaker. Aan de overkant moest Roef nog vol aan de bak om te voorkomen dat Maertens een slechte terugspeelbal afstrafte. Ook Mueanta kreeg nog een grote kans, maar besloot op Roef.

In de slotfase dwong Gent nog een handvol hoekschoppen af, maar Watanabe kopte net over. Mitrovic kopte er wel eentje binnen het kader, maar Prévot stond op de juiste plek om een ultieme gelijkmaker te voorkomen. Leuven pakte dus de drie punten mee naar huis, voor Gent had de nederlaag geen gevolgen voor het klassement.