Speeldag 10

FT

Sunday 08-10-2023 - 18:30

KAA Gent
1
  • Matisse Samoise 84'
KRC Genk
1
  • Andi Zeqiri 63'
KAA Gent - KRC Genk

Voor de topper tegen KRC Genk kon Vanhaezebrouck nog steeds geen beroep doen op de geblesseerde Cuypers. Torunarigha raakte wel tijdig fit en begon in de basis. Voorin was Tissoudali de enige spits, met achter hem Fofana en Hjulsager in steun. In de beginfase namen de bezoekers het voortouw, maar echt doelgevaar kwam daar niet uit voort. De eerste bal tussen de palen viel aan de overkant te noteren, maar het schot van de opgerukte Watanabe strandde op Vandevoordt. Kort daarna kapte Tissoudali zich knap vrij in de zestien, het moeilijkste werk leek gedaan, maar hij mikte zijn schot nog naast.

Gent had ook de controle over de wedstrijd overgenomen en kende pech toen Brown een verschroeiende uithaal op de onderkant van de lat zag uiteenspatten. Na een prima voorzet van Fofana kon ook Hjulsager zijn kans gaan, maar zijn volley vloog naast. Ook Genk liet zich niet onbetuigd en toen de bal met een gelukje bij Paintsil terecht kwam, had Nardi een sterke reflex in huis op zijn kopbal. Ook even later liet hij zich niet verschalken bij een overhoeks schot van Paintsil.

Kort voor rust kon Tissoudali doorgaan, maar Vandevoordt haalde zijn schot nog uit de hoek. Op slag van rust trof Tissoudali wel raak, maar het doelpunt werd afgekeurd door voorafgaand handspel. Vroeg in de tweede helft werd Orban gelanceerd door een magistrale dieptepass van Samoise, maar Vandevoordt stak er nog een stokje voor. Ook Hjulsager kende geen succes met een schot dat rakelings naast ging. Tot overmaat van ramp was het aan de overkant wel raak. Paintsil werd nog het scoren belet, maar Zeqiri trof wel raak (0-1).

De Gentse reactie volgde meteen, want Hjulsager werd gelanceerd over rechts en zijn voorzet werd door Orban in één tijd binnen geknald. Een lange VAR check gooide echter roet in het eten, Orban stond heel nipt buitenspel. Genk probeerde zijn voorsprong verder uit te diepen, maar Bonsu Baah stuitte op Nardi en Paintsil knalde over. Een doelpunt van Arokodare werd afgekeurd voor buitenspel. Tien minuten voor tijd kon Vandevoordt een schot van Tissoudali enkel afweren, waarna Samoise alsnog raak trof (1-1).

Gesteund door het publiek leek Gent er nog over te gaan, maar de net ingevallen Fadiga mikte zijn volley over. De ultieme kans was nog voor Fofana na een grandioze één-twee met Tissoudali, maar Vandevoordt redde de Genkse meubelen met een al even geweldige voetreflex. Zo bleef het bij een billijk 1-1 gelijkspel, waardoor de Buffalo's na tien speeldagen nog steeds ongeslagen bleven.